Signnieuws

Scodix uit Israël bouwt de Scodix1200, een digitale embossing pers. De machine, geïmporteerd en geleverd door Wifac, brengt met inkjet reliëfvormen aan op print- en drukwerk.

De Scodix1200 voegt waarde aan print- en drukwerk toe door met inkjet vormen te spuiten in mat of glans, of tekst met een driedimensionaal gevoel op het print- en drukwerk te leggen.

De machine doet dit door UV-inkt op uiteenlopende papiersoorten te spuiten. In het hart van de pers bouwen inkjetkoppen de vorm in meerdere lagen op. De inkjettechniek maakt het mogelijk de coating selectief en in verschillende diktes aan te brengen.

Toepassingen
De Scodix1200 is geschikt voor zakelijke toepassingen zoals het veredelen van folders, brochures en visitekaartjes. Op de consumentenmarkt is de machine in te zetten bij het produceren van bijzondere uitnodigingen, kalenders of fotoalbums. Ook industriële toepassingen liggen voor de hand. Denk bijvoorbeeld aan luxe verpakkingen voor cosmetica.

Groen productieproces
Het ‘groene' productieproces heeft uiteraard geen drukplaten nodig, evenmin als chemicaliën of folies. Het energiegebruik ligt laag.
De pers kan uit de voeten met papierdiktes van circa 135 gr/m2 tot 500 gr/m2. Het minimale formaat bedraagt A3; maximaal kan de pers 500×707 mm (B2) aan.

De eigen ‘ScodInk Clear Varnish' kan worden aangebracht op alle soorten printwerk en drukwerk in offset. Onder voorwaarden zijn ook al gelamineerde vellen na te bewerken.
Een automatische inleg zorgt voor de invoer van het papier. De eigen ‘Optical Print Alignment'-techniek van Scodix zorgt voor een perfect register. Een stapelaar voor de uitleg is als optie verkrijgbaar. De vellen komen droog de pers uit en zijn direct klaar voor verdere verwerking.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.