Signnieuws

Van 9 tot en met 16 november 2019 staat Eindhoven voor de 14e keer in het teken van lichtkunst, tijdens GLOW 2019. Het thema van deze editie is Living Colors.

Tijdens GLOW verandert de binnenstad van Eindhoven in één grote expositieruimte met lichtprojecten van kunstenaars uit binnen- en buitenland en aankomend talent. De 35 projecten zijn onderling met elkaar verbonden door een (gratis te volgen) looproute van ongeveer 5 kilometer, die dwars door het Van Abbemuseum loopt.

Bekijk hier de route.

Thema: Living Colors

Van The Source in 2017 en Shadows & Light in 2018, gaat het lichtfestival nu naar Living Colors als thema voor 2019. Het laatste deel van de drieluik. In Living Colors komen de projecten los van de bron. Wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen? Welke kleuren zien we, waar leiden ze ons naartoe? Hoe verhouden kleuren zich tot de bron van licht? Dit thema is meegegeven aan de lichtkunstenaars om te verwerken in hun kunstwerk, naar eigen interpretatie.

COME AND GROW | GLOWLAB + GGZE + GEORGE BARRATT-JONES

Lightlabs

Nieuw zijn de Lightlabs waar talenten en Eindhovense designers, bedrijven en instellingen gezamenlijk nieuwe lichtprojecten creëren die op GLOW een podium krijgen. Bij GLOW Eindhoven ligt in de basis de nadruk op innovatie en talentontwikkeling.

Lichtshow in stadion

Voor de derde keer brengt Twofityk het Philips Stadion in vervoering met een lichtshow, onder de naam Noviter. Dit jaar ligt de focus op muziek, performance en licht. Noviter is elke avond te beleven om 19.00, 20.30 en 22.00 uur.

Toegang
GLOW Eindhoven is gratis toegankelijk en trok vorig jaar ruim 750.000 bezoekers. Alleen voor de lichtshow in het Philips Stadion wordt entree gevraagd.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.