Signnieuws

Konica Minolta introduceert genARate: een nieuwe oplossing voor de creatie van augmented reality (AR)-belevingen. Geprinte content kan worden voorzien van interactieve communicatie.

GenARate is een flexibele cloudgebaseerde AR-oplossing die geprinte content tot leven brengt. Door digitale content zoals video, animaties of 3D-modellen op geprinte materialen te plaatsen, ontstaan er nieuwe, interactieve mediabelevingen. Consumenten kunnen deze virtuele objecten bekijken en ermee communiceren met behulp van hun smartphone of tablet, die automatisch beelden herkent en deze vervolgens driedimensionaal op het scherm weergeeft.

Strijd om aandacht

“In een van informatieverzadigde wereld was de strijd om aandacht nog nooit zo hevig – vooral omdat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van interactieve digitale belevingen”, zegt Erik Klute, productmanager Production Printing Konica Minolta Business Solutions Nederland. “In dit snel ontwikkelende medialandschap lijkt het alsof print minder waardevol is geworden binnen de marketingmix. In feite is het tegengestelde waar en kunnen organisaties geprinte materialen gebruiken om digitale pioniers te worden. GenARate gaat niet alleen over het verbeteren van print, het vergroot en versterkt de digitale communicatie door het integreren van geprinte materialen.”

Toegankelijk

GenARate is ontworpen om AR-creatie voor iedereen toegankelijk te maken. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten via hun webbrowser beginnen met het bouwen van een AR-beleving met behulp van de AR-tool, de genARate Studio.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.