Signnieuws

Mimaki Europe lanceert deze week tijdens haar Global Innovation Days-event de nieuwe 330-printerserie, bestaande uit drie modellen. Het resultaat van het cross-platform denken bij de Japanse printerfabrikant. Ook ziet een nieuwe reeks CG-AR-snijplotters het licht.

Onder leiding van moderator Peter Keijzer (links), presenteren Arjen Evertse (General Manager Sales EMEA), Danna Drion (General Manager Marketing) en Mark Sollman (Product Manager EMEA) vanuit het hoofdkantoor van Mimaki Europe de nieuwe machines. Meer info tijdens de Global Innovation Days die van 2 t/m 4 maart duren.

De 330-serie (bestaande uit de JV330-160, CJV330-160 en TS330-1600) maakt gebruik van Mimaki’s platformonafhankelijke strategie om een hoogwaardige en toch kosteneffectieve printoplossing te bieden in verschillende sectoren. Ook de Mimaki Remote Access (MRA), voor controle op afstand, is beschikbaar in de hele serie.

De JV330 is de vijfde generatie van de bekende JV3-printer die in 2002 werd gelanceerd. In navolging van het succes van de 100 en 300 Plus-serie, is de 330-serie ontwikkeld om midden- tot high-end printmodellen te bieden, gericht op hoge beeldkwaliteit en productiviteit, stelt Mimaki. De machine beschikt standaard over 2 liter inktcontainers per kleur.

JV330-160 en CJV330-160

Mimaki JV330-160.

De eco-solvent inkjetprinters, de JV330-160 en CJV330-160, leveren volgens Mimaki de hoge kleurstandaard die vereist is voor indoor en outdoor signage dankzij het nieuwe ‘Deep Color Natural’ invoerprofiel, waardoor opvallende en levendige effen kleuren, natuurlijke huidtinten, maar ook diep rode en neutrale grijstinten mogelijk zijn. Met printsnelheden van 21,0 vierkante meter per uur in de standaardmodus bij gebruik van vier kleuren (CMYK), is deze printer ideaal voor opdrachten die snel moeten worden uitgevoerd, aldus Mimaki.

Afwikkelsysteem

Beide modellen zijn voorzien van een nieuw ontworpen afwikkelsysteem waarmee drie rollen media tegelijkertijd kunnen worden geladen. Eén operator kan de gewenste media eenvoudig op z’n plaats brengen door de mediawisselaar te draaien. Een andere standaardfunctie is een ‘XY-slitter’. Dit is een zeer nauwkeurige snijtechnologie voor het verticaal en horizontaal snijden van de print in vellen. Hierdoor kan de workflow worden gestroomlijnd en de afwerking versneld.

Mimaki CJV330-160.

Het print-only model (de JV330-160) en de printer met geïntegreerde snijplotter (de CJV330-160) zullen in april 2022 wereldwijd beschikbaar zijn.

TS330-1600 sublimatieprinter

Mimaki lanceert ook een nieuw sublimatietransfer inkjetprinter voor de textielindustrie. Deze TS330-1600, die zowel een hoge productie als een hoge beeldkwaliteit combineert, is uitgerust met enkele nieuwe functies. Deze printer kan een printsnelheid bereiken van 69 vierkante meter per uur in conceptmodus met een 4-kleureninktset, waarbij de snelste modus tot wel 135 vierkante meter per uur gaat. Het nieuwe reinigingsmechanisme maakt gebruik van een doekwisser die ongewenste inkt van de spuitmondjes verwijdert, inktspetters vermindert en het algehele onderhoud van de machine verbetert.

De Mimaki TS330-1600 dye-sublimatieprinter.

Optioneel kan de TS330-1600 worden uitgerust met een 10 kg inkttank, waardoor (in vergelijking met 2 liter inktpakken) de inktkosten worden gereduceerd en langer continu printen mogelijk is. De bedrijfskosten kunnen verder omlaag door een mini-jumbo roleenheid voor het transferpapier in te zetten.

Een verbeterd opwikkelsysteem met dubbele motoren aan beide zijden van de printer verdeelt de belasting en versterkt het opwindvermogen, waardoor beprint transferpapier stabiel kan worden opgerold, zelfs bij lange oplagen. TxLink4, Mimaki’s RIP-software voor de textielmarkt, wordt meegeleverd met elke TS330-1600. De verwachting is dat de machine in juni beschikbaar is.

Instapmodel CG-AR snijplotter serie

Naast de 330-serie heeft Mimaki ook de CG-AR snijplotterserie gelanceerd, beschikbaar in drie verschillende formaten: CG-60AR, CG-100AR en CG-130AR. Deze snijplotters kunnen een breed scala aan materialen verwerken, zoals pvc, fluorescerende en reflecterende films.

De CG-AR-snijplotterserie is beschikbaar in drie modellen.

De CG-AR-serie is ook uitgerust met MRA waardoor bediening op afstand mogelijk is. Het beschikt tevens over Mimaki’s ID Cut-functie, die geïntegreerde print- en snijbewerkingen mogelijk maakt bij gebruik in combinatie met een Mimaki-printer. De snijgegevens worden dan automatisch opgehaald via een streepjescode op de print.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.