Signnieuws

Naast TS Visuals, dat deze week de overall prijs van de Fespa Awards in de wacht sleepte, waren er meer winnaars. Vanuit Nederland en België vielen ook Pillopak, Fibertex en Hecht & Zebra in de prijzen.

20150519_225511
Yaşar Gűvenen mocht in zijn nieuwe rol als Fespa-voorzitter de ‘Best in Show’ Award uitreiken aan TS Visuals.

De inzendingen voor de Fespa Awards 2015 waren dit jaar verdeeld over 17 categorieën. In elke categorie werden gouden, zilveren en bronzen awards uitgereikt, in totaal 61 categorieprijzen.

Regio

Opvallend was het grote aantal inzendingen uit India. Het aantal Nederlandse en Belgische inzenders was beperkt. Toch vielen daarvan wel een aantal in de prijzen, met meest opvallend natuurlijk de overall prijs voor TS Visuals met hun project Markthal Rotterdam. Lees daarover het eerdere bericht met jurytoelichting.

Pillopak

picpongEen andere Nederlandse prijswinnaar was Pillopak, die een gouden award kreeg in de categorie ‘POP products – Printing on paper & board’ voor het project PicPong Pyramid. Dit betrof een 6x6x6 meter grote piramide van Paperboard, geplaatst in een winkelcentrum. Een bronzen award was er eveneens voor Pillopak, in dezelfde categorie, met een project voor Paardekooper, in samenwerking met JMC Signmakers.

België

cola_scooter_karton_hechtVanuit België vielen twee bedrijven in de prijzen. Hecht & Zebra kregen een zilveren award voor het project Rode Scooter CocaCola in karton, in dezelfde categorie als de hierboven genoemde inzendingen. Ook voor Fibertex was er een zilveren award, voor een digitaal geprinte wallcover van textiel, in de categorie ‘Roll to roll printed textile for decoration of fashion’.

Jury

Presentatie_TSVisualsDe jury die alle inzendingen beoordeelde, bestond uit drie deskundigen: Jacek Stencel (Pasja, Polen), Josep Tobella (docent en directeur diverse print- en zeefdrukbedrijven, Spanje) en Hwie-Bing Kwee (Omnimark, Nederland).

De jury was onder de indruk van het hoge kwaliteitsniveau van de inzendingen en ook blij met het grote aantal zeefdrukprojecten, soms in combinatie met andere technieken. Wel verbaasden ze zich over de gebrekkige presentatie van sommige ingezonden projecten. Jurylid Kwee: “Ons algemeen advies naar nieuwe award gegadigden is: zorg voor een perfecte presentatie, daarmee maak je 50 procent meer kans.“

Publieksfavoriet

dazzle-ship-2Naast de categorieprijzen, werden een aantal speciale prijzen uitgereikt. De eerdergenoemde Best in Show ging naar TS Visuals. Daarnaast was er de People’s Choice Award, voor het project dat online de meeste stemmen kreeg. Deze ging naar het Engelse PressOn, voor de camouflagewrap van een Engels oorlogsschip.

De Young Star Award werd uitgereikt aan Adrian Wolf van Ceramic Passion, die zes weken stage bij categoriesponsor Mimaki won. En de Hall of Fame Award, voor de beste printprofessional waarop online kon worden gestemd, ging naar Mark Gervais van Ningbo Shenzhou Knitting.

Uitreiking

De uitreikingsavond met een gala vond plaats in de Flora Keulen en werd omlijst met verschillende entertainment acts en muziek. In onderstaand filmpje een impressie van het Fespa Awards Gala Diner op dinsdagavond 29 mei.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.