Signnieuws

De firma MBDT heeft het distributeurschap verworven van het Chinese Yotta Printer, en brengt daarmee 17 machines op de Nederlandse, Belgische, Duitse en Scandinavische markten.


Eigenaar-directeur Maurice Baur (rechts op de foto) toonde een selectie daarvan op Fespa, waaronder de UV-led vlakbedprinter MB-F9060R4.

UV-led vlakbed

“Het printoppervlak van de UV-led vlakbed MB-F9060R4 is 90×60 cm. De machine is uitgerust met 5 Ricoh Gen4 printkoppen en kent een printresolutie van 600×2400 dpi.

De machine print CMYK, wit en vernis in één printgang. Concurrerende machines printen de kleur en dan volgt de vernis, waarvoor dan een nieuwe rip moet worden gemaakt. Op deze machine gaat alles in één keer.” Volgens Baur wordt het een concurrent voor de Mimaki UJF-6042. Zijn MB-F9060R4 moet €28.900 gaan kosten.

Hybride printer

De hybride MB-H3200KJ maakt ook deel uit van het portfolio. Uitgerust met 3 Kyocera printkoppen, die een printresolutie bereiken van 635×2400 dpi. De printer kan zowel flexibele als stijve materialen beprinten, tot een hoogte van 50 mm en op een printbreedte van 3200 mm. Naast CMYK en wit zijn licht magenta en licht cyaan optioneel.

CE-gecertificeerd

“Al onze machines gaan uiteraard CE-gecertificeerd de deur uit. Yotta is namelijk geen onbekende in Europa, er waren al 9 distributeurs, onder andere in Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland. Nederlandse en Belgische geïnteresseerden kunnen dus nu bij MBDT terecht.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.