Signnieuws

Een veelzijdig bewegwijzeringssysteem leidt de bezoekers langs stallen, tuinen en door het vernieuwde Paleis Het Loo. Het systeem is ontworpen door Studiostaak en gerealiseerd door Sign-Partners. Een paleiswaardig kunststukje.

Op het buitenterrein domineren de kleuren bruin en blauw op slanke aluminium totems.

Na vijf jaar konden liefhebbers half april weer een bezoek brengen aan kroondomein Het Loo. Het paleis, gelegen aan de rand van Apeldoorn, is de laatste jaren uitgebreid, gerenoveerd en vernieuwd.

Dit vernieuwde paleis vroeg ook om nieuwe bewegwijzering. Een project waar wayfindingexpert Marieke Stakenburg van Studiostaak al jaren mee bezig is. Diversiteit was een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp.

De plattegronden zijn gemaakt in reliëf.

Veel technieken

De grote variatie aan materialen en technieken was opvallend bij dit project, vertelt Loomans van Sign-Partners, die werd ingeschakeld voor de uitvoering: “Wij hebben gebruik gemaakt van aluminium, staal, kunststoffen, hout en folie. Bij de bewerking zijn veel productietechnieken toegepast, waaronder zeefdrukken, fullcolour printen, meerlaags printen, graveren, lassen, coaten en alle technieken die nodig zijn bij het plaatsen, zoals boren, graven en funderen. Voor één bord waren soms wel vier of vijf technieken nodig. Dat was het leuke aan dit project en deze grote diversiteit kenmerkt het karakter van de bewegwijzering.”

Specialist

Voor het realiseren van speciale aluminium zuilen werd Smart-Sign in Sprundel ingeschakeld.

Lees hier het volledige artikel ‘Diversiteit als uitgangspunt‘, dat ook verscheen in Sign+ Magazine 5-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.