Signnieuws

Canon Europe heeft drie nieuwe imagePrograf grootformaat printers in haar gamma: de 44-inch iPF8300 en de 24-inch iPF6350 en iPF6300. De modellen zijn ontworpen voor de hoogst mogelijke printkwaliteit in de huidige markt voor grootformaat printers.

De nieuwe inkjetprinters zijn uitgevoerd met Canons nieuwe 12-kleuren Lucia EX-inktsysteem op pigmentbasis. Dit systeem stelt de drie printers in staat een kleurenspectrum te produceren dat circa 20% groter is dan de vorige imagePrograf iPFx100-serie en biedt een superieure kleurreproductie, aldus Canon.

De introductie van het Lucia EX-inktsysteem maakt het mogelijk prints te produceren met een hogere densiteit, voller zwart en vloeiende kleurgradaties. Daarnaast worden ook de details in schaduwpartijen op foto's helder gereproduceerd.
De nieuwe inkten zijn ontworpen met een innovatieve polymeerstructuur die resulteert in een hogere krasbestendigheid en een extra bescherming tegen verkleuren. Tevens draagt de vermindering van bronzing en metamerisme bij aan duurzame, kleurvaste prints.

Proofing
Om de inkt nog nauwkeuriger te kunnen plaatsen, is de constructie van de nieuwe modellen aangepast. Dit resulteert in een hogere kwaliteit van lijnen en tekst en in een uniforme kleurreproductie. Met deze ongekend hoge beeldnauwkeurigheid verdienen de nieuwe imagePROGRAF-modellen ook de aandacht van professionals die op zoek zijn naar een grootformaat kleurenprinter voor proofing.

Door de compatibiliteit van de imagePrograf met ‘third party' RIP leveranciers uit te breiden, worden deze nieuwe modellen ondersteund door RIP's van leveranciers als CGS, ColorGate, DEV studio, EFI, Eisfeld (PosterJet), GMG, Onyx Graphics en SCP.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.