Signnieuws

Na anderhalf jaar is er alweer een nieuwe generatie van de IPLed TL-buis op de markt. Niet alleen de uitvoering is veranderd, ook de lichtopbrengst en de power-factor (in relatie tot blindstroom) zijn aanzienlijk verbeterd.

Onafhankelijk onderzoek en toepassing van nieuwe technieken heeft een paar belangrijke veranderingen mogelijk gemaakt bij de nieuwe generatie led-TL-buizen, aldus IPLed. Bestond de vorige serie geheel uit een pvc behuizing, de nieuwe versie heeft een achterzijde die bestaat uit aluminium. Hierdoor wordt warmte direct afgevoerd naar buiten, waardoor de warmteontwikkeling in de buis met 15 procent is verminderd. Ook zijn de einddoppen nu gemaakt van pvc, in plaats van ijzer, om elektrostatische schokken te voorkomen.

Lichtopbrengst
In plaats van de 5 mm 4 lumen diodelampjes, wordt nu gebruik gemaakt van de smd 6 lumen diodelampjes. Hierdoor is de luminantie van de buizen sterk verbeterd. De 60 cm buis levert nu 850 lumen (was 640 lumen), de 120 cm buis 1600 lumen (was 1050 lumen) en de 90 en 150 cm buizen respectievelijk 105 en 110 lumen per watt.

Power-factor
De Power-factor was 0.45. De nieuwe versie heeft, op basis van gedetailleerde testrapporten, een factor 0.85 – 0.95. "Hierdoor is de zo veel besproken blindstroom geminimaliseerd", aldus Rob van der Linden van IPLed. "De kleur hebben we ook helderder gemaakt door de smd van 5800/6000 Kelvin te selecteren. Dit benaderd nog meer het pure daglicht."

Volgens Van der Linden is IPLed bezig, met behulp van diverse meetinstituten, alle andere producten (bijvoorbeeld voedingen) ook te laten testen en kunnen zo (indien gevraagd) worden voorzien van de benodigde rapporten. "Wij nemen onze verantwoordelijkheid en investeren veel geld en tijd in onderzoek en ontwikkeling." Niettemin zou hij het toejuichen dat er een onafhankelijk keurmerk komt voor led-materialen, om de ruis die steeds in de markt is, weg te nemen.

Stroomkosten
Door een conventionele TL-buis te vervangen door led-TL kan volgens IPLed gemiddeld € 20 per jaar op de stroomkosten worden bespaard (bij 10 branduren per dag). Andere kenmerken van de IPLed-TL is de makkelijke toepassing in bestaande armaturen, schokbestendig, trillingvrij en drie jaar fabrieksgarantie.

https://www.ipled.nl/

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.