Signnieuws

Bij Trotec staan er enkele veranderingen binnen de organisatie op stapel. Zo wordt Peter Kratky per 1 januari 2023 de nieuwe CEO van Trotec Laser, terwijl Andreas Penz de CEO wordt van de nieuwe Laser Sources Group, een aparte business unit voor laserbronnen.

Peter Kratky, Andreas Penz en Norbert Schrüfer.

Laser Sources Group

De Laser Sources Group met de bedrijven Iradion en InnoLas Photonics wordt organisatorisch afgesplitst van Trotec Laser en zal vanaf 1 januari 2023 zelfstandig op de markt opereren als een sterke derde pijler van de TroGroup. De nieuwe divisie zal de activiteiten met laserbronnen voor industriële klanten verder uitbreiden. Bovendien zal het zusterbedrijf Trotec Laser worden voorzien van concurrerende producten om de verdere groei van de laseractiviteiten te waarborgen.

Winstgevend

“Wij willen ons ontwikkelen tot een wereldspeler op het gebied van laserbronnen en zien het potentieel voor winstgevende groei in dit segment. Ik ben blij dat Andreas Penz zijn uitgebreide expertise op het gebied van lasertechnologieën, lasertoepassingen en laserbusiness zal inbrengen in de groep van ondernemingen als de toekomstige CEO van de Laser Sources Group. De afgelopen 25 jaar heeft hij Trotec Laser vanuit het niets opgebouwd en ons naar een omzet van 160 miljoen euro geleid. Ik wil hem en het hele team van Trotec Laser bedanken voor hun succesvolle werk”, aldus Norbert Schrüfer.

Herschikking

Tot de functie van COO is ingevuld, maakt Norbert Schrüfer als interim deel uit van het management van Trotec Laser. Hij vervult deze taak naast zijn rol als CEO van de TroGroup. “Ik ben ervan overtuigd dat de organisatorische herschikking de TroGroup optimaal zal voorbereiden op de toekomst”, zegt Norbert Schrüfer, CEO van Trogroup, deze organisatorische koers uitzet om verdere groei te creëren. Naast de twee succesvolle bedrijven Trodat (stempels) en Trotec (lasers) wordt met de Laser Sources Group een aparte business unit voor laserbronnen opgericht.

Veiling voor Serious Request
Trotec Laser organiseert een online veiling waarbij een deel van de opbrengst naar het goede doel van 3FM Serious Request gaat. Dit jaar is dat “Het Vergeten Kind”, een project voor kinderen in moeilijke omstandigheden. Mensen die zich geregistreerd hebben voor de veiling maken kans op een complete Rayjet R500 lasersnijder van Trotec inclusief 100 Watt laservermogen, waterkoeler, afzuiging, slangenset, lenzen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.