Signnieuws

Mutoh Europe zal op Fespa 2018 in Berlijn zijn nieuwste toevoeging aan de range UV-led grootformaat printoplossingen introduceren: de ValueJet 1638UR.

De machine is ontworpen en gemaakt door Mutoh in Japan. De ValueJet 1638UR (VJ-1638UR) is een aanvulling op de reeds bestaande ValueJet 1638UH hybride UV-led printer, die vorig jaar werd onderscheiden als ‘best flatbed/hybrid printer up to 20 sqm/h’ door de European Digital Press Association (EDP).

UV-led printer

De nieuwe VJ-1638UR is een 162 brede UV-led rol-naar-rol printer met dubbele koppen en dubbele lampen. De machine is speciaal ontwikkeld voor de commerciële print- en signmarkt en displaymarkt.

Er wordt gebruikgemaakt van Mutoh’s nieuwe US11 UV-led CMYK, wit en heldere 0% VOC inkten, die verkrijgbaar zijn in 220 ml cassettes en 800 ml zakken (500 ml voor witte inkt), waarmee geprint kan worden op een brede range aan substraten op rol.

Direct droog

De VJ-1638UR creëert direct droge prints, output die gelijk geschikt is voor applicatie of nabewerking. Extra toevoegde waarde kan worden bereikt dankzij het gebruik van witte en heldere inkten, waarmee ook printen op transparante media en niet-witte substraten tot de mogelijkheden behoort. Maar ook zijn multi-laags printen en spotvernis effecten te bereiken.

De printer heeft twee piëzo drop on demand printkoppen die een printresolutie tot 1440×1440 dpi bereiken. Qua gewicht kan de machine tot 100 kg rollen aan.

Tijdens Fespa 2018 is de ValueJet 1638UR op de stand van Mutoh te zien (hal 1.2 – B20).

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.