Signnieuws

Op donderdag 13 januari 2011 tekenden vertegenwoordigers van VSBN en LBV in een parallelsessie de nieuwe CAO voor Signbedrijven. Deze geldt voor de periode 1 januari 2011 tot en met 31 december 2013. Doorbraak is het nieuwe loonhuis.


De Verenigde Signbedrijven Nederland (VSBN) en de onafhankelijke vakbond de Landelijke Belangen Vereniging (LBV) bereikten na vier maanden onderhandelen in de eerste week van januari officieel een akkoord. Donderdag 13 januari werden de afspraken met een handtekening door beide partijen bekrachtigd. Op de foto tekenen (v.l.n.r.) namens de VSBN-secretaris Ron van Rijssel, voorzitter Lucien van der Eijk (Alba Sign) en bestuurslid Hans van Hoven (Blomsma) de stukken.

Loonhuis
Volgens de VSBN-onderhandelaars zijn beide partijen trots op de resultaten die voor de achterban zijn bereikt. Met name het nieuwe loonhuis, waarin meer dan 200 uur werk door specialisten zit, is voor elk signbedrijf zeer waardevol. Met een duidelijke beslisboom voor taken, kennis en zelfstandigheid alsmede een functiereferentietabel kan vanaf nu een medewerker eenduidig worden ingedeeld in een functiegroep en vervolgens wordt hieraan de beloning gekoppeld.

Contracttermijnen
Omdat er salarisverhogingen voort zullen vloeien uit het indelen in het nieuwe loonhuis, kent de CAO voor Signbedrijven 2011-2013 verder matige collectieve loonsverhogingen.
Andere belangrijke items zijn: een versoepeling van de contracttermijnen, wijzigingen in de uitkering bij ziekte en een intentieverklaring om op termijn een collectief pensioen aan de CAO te koppelen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.