Signnieuws

Mimaki Europe kondigt een nieuwe direct-naar-textiel en dye sublimatie inkjetprinter, de TX400-1800B, aan. De nieuwe printer is voorzien van een systeem waarmee ook geprint kan worden op stoffen die gevoelig zijn voor rekken en krimpen. De printer is leverbaar vanaf eind maart.

Dit nieuwe model, dat aangekondigd wordt als speciale versie van de onlangs gelanceerde serie Tx400-1800D, beschikt over een nieuw Adhesive Belt Carrier Systeem. De printer stabiliseert de doorvoer van flexibele materialen die de neiging hebben om te rekken en krimpen tijdens het printen. Hierdoor zijn hogere afdruksnelheden mogelijk, terwijl het inktverbruik afneemt, aldus Mimaki.

Adhesive Belt Carrier Systeem
Het Adhesive Belt Carrier Systeem zet het materiaal vast in de belt waardoor het zonder spanning kan worden bedrukt. Bovendien is dit beltdoorvoersysteem uitgerust met een encoder die de doorvoer van het materiaal reguleert, waardoor oppervlakken gelijkwaardig worden bedrukt.

De printer is verder voorzien van het UISS (ononderbroken inkt toevoer systeem), waarbij lange, ononderbroken printoplagen mogelijk zijn. Belangrijke kostenbesparingen kunnen worden bereikt met Mimaki's 2-liter bulk inktcontainers. De Tx400-1800B biedt snelheden van 25 m2/u (600 x 600 dpi / 8-kleuren modus). Een nieuw ontwikkeld, krachtig droogsysteem droogt het materiaal sneller bij hogere printsnelheden. Afhankelijk van het materiaal en het ontwerp kan het volume van de inktdruppels worden aangepast.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.