Signnieuws

In de maand april brengen Poppodium Iduna, Museum Smallingerland en het Fries Popnet een ode aan de gezeefdrukte concertposter met het project 'Zeef & Sound'.

Het project ‘ Zeef & Sound' bestaat uit twee delen: een reeks popconcerten met bijhorende posters in Iduna en een expositie in Museum Smallingerland aan het Museumplein in Drachten. Op uitnodiging van Wytse Sterk zijn nog drie andere postermakers van de Art Divison gevraagd om mee te werken aan dit project. Zij geven gezamenlijk een uniek overzicht van het ambacht van ontwerpen en zeefdrukken van concertposters door hun verschillende stijlen en werkwijzen. Het gaat naast Wytse Sterk om Mara Piccione, Willem Kolvoort en Paul van der Werf.

Een selectie van de posters is te bewonderen in Museum Smallingerland in Drachten van 29 maart tot 4 mei 2008. De gezeefdrukte Iduna concertposters zullen op diverse plaatsen opduiken, maar vooral in Iduna worden opgehangen. Aan de bezoeker wordt gevraagd deze kunstwerken mee naar huis te nemen (…stelen of netjes vragen). Zo krijgt de bezoeker een unieke zeefdrukposter als kunstwerk in huis.

Relevante links:
http://www.iduna.nu en www.museumdrachten.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.