Signnieuws

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft gevolgen voor de beschikbaarheid en de prijsontwikkeling van aluminium. Hou hiermee rekening bij het maken van calculaties en het bestellen, waarschuwt leverancier Comhan Holland.

De gevolgen van de oorlog Oekraïne en Rusland op de mondiale aluminiummarkt zijn evident.

Comhan Holland meldt dat, afgezet tegen haar totale inkoopvolume, de hoeveelheden die het uit deze regio betrekt verwaarloosbaar zijn. Het bedrijf zegt door een gezonde (geografische) spreiding van het leveranciersbestand in staat te zijn om eventuele tekorten op de korte termijn op te vangen. Maar de gevolgen van de oorlog op de mondiale aluminiummarkt zijn evident.

Rusal levert niet meer

Rusal, een van ’s werelds grootste aluminiumbedrijven, stopt met leveren vanuit zijn Oekraïense raffinaderij die een belangrijke toeleverancier is voor de smelterijen van het concern in thuisland Rusland. Verdere beperkingen in het aanbod van aluminium als gevolg van economische sancties gericht tegen Rusland, lijken onvermijdelijk, aldus Comhan Holland. Tenslotte hebben de recente gebeurtenissen geleid tot nóg hogere gasprijzen waardoor de winstgevendheid van aluminiumsmelterijen verder uitgehold wordt en productiecapaciteiten teruggeschroefd kunnen worden.

Levertijden en prijsstijging

Door het verminderde aanbod is de verwachting dat de beschikbaarheid van aluminium de komende weken/maanden zal verslechteren, wat zal leiden tot langere levertijden en een verdere stijging van de aluminiumprijs.

Comhan Holland adviseert haar afnemers hiermee rekening te houden bij het maken van calculaties en het bestellen van aluminium profielen en platen, zeker voor aanvragen/projecten met een startdatum die wat verder in de toekomst ligt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.