Signnieuws

Pixia is per 1 september 2017 benoemd tot exclusief distributeur in Nederland van de Amerikaanse foliefabrikant General Formulations.

Met General Formulations breidt Pixia haar assortiment zelfklevende printmedia uit, voor toepassingen die een High-Tack of juist een Low-Tack klever vereisen.

Klevend

High-Tack folies van General Formulations worden al jaren gebruikt in de kart- en motorsport, op treinstations, voor wanddecoratie en op verpakkingen. Een opvallende eindklant is bijvoorbeeld de New York Metro, die alle visuele uitingen op MetroMark laat printen.

High-tack removable

Voor wanddecoratie en tapijtvloeren is er een vinyl met kleefstof die ‘High-Tack Removable’ wordt genoemd. Deze kleefstof gaat een sterke hechting aan met de ondergrond, maar is weer te verwijderen zonder kleefresten achter te laten.

Low-tack

De Low-Tack folies zijn met name terug te vinden in Retailshops en als Wanddecoratie. Van 150 micron semi-rigid vinyls tot aan zelfklevende textielsoorten.

Besparing

General Formulations biedt daarnaast ondersteuning op het gebied van Colormanagement. Profielen hiervoor zijn te downloaden. “Printbedrijven besparen, naast tijd, hierdoor ook op initiële profileringskosten, inkt en media”, stelt Pixia.

Made in USA

Het in Sparta (Michigan) gevestigde familiebedrijf General Formulations is in 1953 opgericht. Er zijn 600 medewerkers actief op een productielocatie van maar liefst 37.000 vierkante meter. Hier staan zeven coatinglijnen die klevers op zowel water- als solventbasis kunnen aanbrengen. De printmedia zijn geschikt voor solvent-, latex- en UV inkten. In de eigen convertingfaciliteit kunnen jumbo-rollen naar zowel rol als vel (voor zeefdruk) worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *