Signnieuws

Mimaki_CJV300Mimaki lanceert op Fespa Digital de budget BS4 eco-solventinkten. Inderdaad tegen een zeer agressief prijsniveau. Maar de officiële prijzen voor Europa – en dat geldt ook voor de LUS120 inkten –  zijn nog niet bekend.

Mimaki heeft in Europa naam gemaakt met haar SS21 eco-solventinkten. “Deze inkten, waarvoor we vorig jaar nog een Greenguard Gold certificering ontvingen, zijn gewoon top”, aldus Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA. We spraken hem voor een interview dat staat opgetekend in Sign+ Magazine nummer 2-2016.

Alternatief

Horsten vertelde dat voor niet-Europese landen Mimaki een goedkopere, sterk geurende inkt heeft onder de naam BS3. “Omdat we met name in de Oost-Europese landen competitief niet konden meekomen met de Chinese inkten die daar worden gebruikt. Europa zit niet te wachten op zo’n ‘smelling ink’, maar blijkt wel gevoelig voor een goedkopere inkt die goed is qua kleurengamma en het buiten maar een paar maanden hoeft vol te houden. Op deze vraag spelen wij nu in met de nieuwe BS4 inkt die we op Fespa Digital in Amsterdam introduceren. Een zeer attractief geprijsde inkt, goed voor meer dan een jaar buitentoepassing, die niet stinkt en alleen verkrijgbaar is in CMYK.”

Nog onbekend

Op de vraag tegen welk prijsniveau deze inkten beschikbaar zullen komen, antwoordde Horsten dat moet worden gedacht aan een prijsniveau dat circa 75 procent goedkoper is dan de SS21 inkten. Dat blijkt nu wat te voorbarig. Horsten: “We zullen zeker agressieve prijzen neerleggen, maar de officiële eindprijs is nog niet bekend. Dat geldt ook voor de levertijd.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.