Signnieuws

Langer, gezonder en slimmer werken in de grafimediabranche. Dat is de titel van een nieuw project van Kenniscentrum GOC bedoeld om leeftijdsbewust beleid in grafimediabedrijven te stimuleren. Belangrijk onderdeel van het project is een onderzoek van Kenniscentrum GOC en het Erasmus Medisch Centrum naar de belasting van medewerkers.

In een pilot met een aantal bedrijven wordt onderzocht hoe het is gesteld met de gezondheid van medewerkers in relatie tot hun werk. Daarbij gaat het puur om de beleving van de medewerkers, het is geen medisch onderzoek. De bedoeling is dat het onderzoek vooral inzicht gaat geven in de situatie van medewerkers die matig scoren op het gebied van werkvermogen. Juist bij deze groep mensen is nog veel winst te behalen, door het nemen van de juiste preventieve maatregelen.

Vanaf half november kunnen bedrijven hun bedrijfsadviseur van Kenniscentrum GOC inschakelen om een plaatje te maken van de situatie in hun bedrijf. Welke knelpunten spelen er op het gebied van bijvoorbeeld uitstroom, belastbaarheid, of werkomstandigheden van medewerkers?
Bovendien organiseert Kenniscentrum GOC in 2008 ook een aantal workshops over leeftijdsbewust beleid voor bedrijven. Meer informatie is verkrijgbaar bij de projectleider Ria Kleyzen: r.kleyzen@goc.nl.

Relevante link: www.goc.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.