Signnieuws

Van een bescheiden fabriek in het Duitse Worms tot een internationaal bedrijf, actief in meer dan twintig landen met meer dan 4.800 werknemers. We hebben het over Renolit, de producent van het basismateriaal van veel gekalanderde monomeer folies in de signmarkt.

Renolit bestaat dit jaar 75 jaar. Het is vandaag de dag een wereldwijd erkende merknaam binnen de wereld van hoogwaardige membranen, films en andere kunststof producten. Het bedrijf telt meer dan dertig productie-eenheden en verkoopkantoren in meer dan twintig verschillende landen met een totale omzet van 1.032 miljard euro.

Leerfabriek

Op 4 mei 1946 richtte de inventieve Jakob Müller in Worms, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts het bedrijf Renolit Werke GmbH op. De oorlog was net voorbij en de leerfabriek die Müller toen bezat had het zwaar te verduren. De productie moest steeds meer onderbroken worden en leer was schaars. Müller bedacht dat pvc een degelijke vervanger kon zijn voor leer; hij vond een geschikte fabriek in Worms en richtte Renolit op. In die tijd waren er slechts zeven werknemers.

De productie van pvc-folies bij Renolit in de beginjaren.

Al snel werd pvc een waardig alternatief voor leer. Meer nog, het werd zelfs gebruikt en aangeboden voor vloeren, films, dakbedekkingen, zwembaden en nog veel meer. Vanuit dat visionaire idee groeide Renolit in een paar jaar tijd uit tot een internationaal bedrijf, met eerst een vestiging in Nederland, vervolgens in Spanje, Groot-Brittannië, Italië en overal ter wereld, tot de huidige dertig vestigingen.

Circular Plastics Alliance

Renolit is lid van de Circular Plastics Alliance (CPA), een initiatief dat gepromoot wordt door meer honderd Europese bedrijven, waaronder kmo’s, grote bedrijven, onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, die er zich vrijwillig toe verbinden om samen het circulaire karakter van kunststoffen op de Europese markt te vergroten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.