Signnieuws

Man Print & Sign breidt haar assortiment uit met de veelzijdige DTG-printers van Ricoh. De recente installatie van de Ricoh Ri2000 textielprinter in de showroom in De Rijp markeert het nieuwe partnerschap tussen beide bedrijven.

René Man heeft hoge verwachtingen van met name het topmodel uit de Ricoh-reeks, de Ri2000.

Man Print & Sign in het Noord-Hollandse De Rijp ziet volop nieuwe mogelijkheden en groeikansen in de markt van textielbedrukking. De totaalleverancier voor de print- en signindustrie breidt daarom haar assortiment uit met de direct-to-garment (DTG) printers van Ricoh.

Groeipotentieel

“De print- en signmarkt biedt nog volop groeipotentieel”, stelt directeur-eigenaar René Man. “Textielbedrukking gaat daarin een steeds grotere rol spelen. Bedrijven en organisaties hebben de afgelopen jaren de mogelijkheden ontdekt om auto’s en bijvoorbeeld ook wanden van een eigen bedrukking te laten voorzien. Dat gaat zich verder uitbreiden naar shirtjes, schoenen en andere kledingstukken. Daar spelen wij op in door nu ons portfolio te verbreden met de DTG-printers van Ricoh.” Man wijst erop dat zijn bedrijf wel al ervaring heeft in de DTG-markt, “maar nu zetten we met Ricoh graag een volgende stap.”

Volledige reeks DTG-printers

Met de compacte Ri100, de veelzijdige Ri1000 en de productieve Ri2000 biedt Ricoh een volledige reeks DTG-printers, uitgerust met eigen inkjetkoppen en inkten.

Dankzij de recente introductie van nieuwe inlegplaten voor deze machines zijn er nog meer toepassingen mogelijk, vertelt Graddus Pott Hofstede. Hij is bij Ricoh Nederland verantwoordelijk voor de DTG-markt: “Ook schoenen, petjes, mouwen en bijvoorbeeld mondkapjes kunnen daardoor efficiënt en in hoge kwaliteit worden bedrukt.” De magnetische inlegplaten laten zich snel en eenvoudig wisselen, zodat de productiviteit van de DTG-printers hoog blijft. De intuïtieve Colorgate software zorgt voor de aansturing.

Nieuwe mogelijkheden

Man heeft hoge verwachtingen van met name het topmodel uit de Ricoh-reeks, de Ri2000. Die machine print zowel witte inkt (als ondergrond op donkergekleurde textielsoorten) als het fullcolour beeld in één doorgang. “Het is een zeer robuuste machine met een hoge productiesnelheid, die ook grotere printvolumes goed aankan. Daardoor is deze printer niet alleen geschikt voor print- en signbedrijven, maar zie ik ook nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld de mode-industrie.”

Vakbeurs Sign2Com

Man Print & Sign grijpt de vakbeurs Sign2Com (19 t/m 21 september 2021 in Kortrijk) aan om de Ricoh Ri2000 aan het publiek te tonen en de mogelijkheden te demonstreren.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.