Signnieuws

Auf Augenhoehe maakt mode voor mensen met dwerggroei. De flock- en flexfolies voor de merchandiseproducten van dit modelabel worden gesneden op een Roland-plotter.

Modeontwerpster Sema Gedik kwam op het idee om mode voor mensen met dwerggroei te ontwerpen door haar nichtje Funda. Funda had door haar kleine gestalte altijd veel moeite om passende en modieuze kleding te vinden. Zo ontstond Auf Augenhoehe als projectidee in het kader van de bachelorproef van Sema Gedik.

Sema Gedik heeft een missie: Een eigen modelabel met trendy mode en passende snitten voor mensen met dwerggroei.

Missie

Intussen zijn we zeven jaar verder en heeft Gedik de maten opgenomen van honderden kleine mensen over de hele wereld. Op basis van die gegevens heeft ze gestandaardiseerde confectiematen berekend voor vrouwen en mannen met dwerggroei. Haar doel en missie? Een eigen modelabel met trendy mode en passende snitten die klanten in deze doelgroep precies dat biedt wat ze tevergeefs zochten. Zo hoeven ze niet te shoppen in kinderafdelingen of hoeven ze geen kleren te laten inkorten bij een kleermaker.

Geen kinderkleding, maar speciaal ontworpen mode voor mensen met dwerggroei.

Een paar maanden geleden behaalde de 29-jarige Gedik haar Master in Modedesign aan de Berlijnse HTW Hochschule für Technik und Wirtschaft en werd haar start-up Auf Augenhoehe haar fulltimebaan. De Berlijnse starterssubsidie (Gründerstipendium), gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds en een crowdfundingcampagne gaven haar een duwtje in de rug bij de start.

Merchandise

Via haar eigen website verkoopt Gedik nu ook een reeks merchandiseproducten, die ze heeft ontwikkeld omdat er veel vraag naar is. Denk bijvoorbeeld aan mokken, een zelf ontwikkelde kleerhanger, petten, stijlvolle gymtassen en een keur aan T-shirts, ook voor mensen met een maatje meer. De tassen en T-shirts van haar collectie worden bedrukt met het Auf Augenhoehe-logo of met kleurrijke patroonprints. Om dat mogelijk te maken, heeft Sema Gedik met de fabrikanten Roland en Lotus Transfer twee sponsors weten te strikken.

Talenten ondersteunen

“Jonge talenten ondersteunen die een zinvol en weldoordacht businessidee willen uitwerken, is iets wat Roland na aan het hart ligt. We hebben dan ook niet geaarzeld toen onze partner Lotus Transfer, een erkende Roland-dealer in Berlijn, ons benaderde met de vraag om de modeontwerpster Sema Gedik aan een snijplotter te helpen voor het creëren van haar merchandiseproducten”, zegt Karel Sannen, Marketing Manager bij Roland DG.

Sema Gedik bedient de snijplotter en de transferpers zelf. “De plotter is ongecompliceerd te bedienen en biedt heel flexibele instelmogelijkheden. Qua duurzaamheid bevalt het mij heel erg goed dat de uit te snijden opschriften materiaalbesparend te nesten zijn op de flockfolies.”

De Roland-dealer en transferpersfabrikant heeft Sema Gedik voorzien van de uitrusting die ze nodig heeft om haar collectie met flock- en flexfolies te bedrukken. Roland stelde een snijplotter GS-24 beschikbaar voor het snijden van de folies en Lotus een transferpers LTS 150 B.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.