Signnieuws

Printbedrijven kunnen nu met de Ricoh Pro TF6251 hybride UV-vlakbedprinter profiteren van hoge flexibiliteit voor printproductie op rolmedia en stijve media.

De Ricoh Pro TF6251 kan printen op plaatmateriaal én rolmedia.

Voortbouwend op de Ricoh Pro TF6250 ondersteunt het nieuwe hybride systeem een ruimere keuze aan applicaties, door de toevoeging van een roloptie. Hierdoor kun je met één printsysteem zowel stijve als flexibele ondergronden bedrukken. De printer zorgt ervoor dat de kleuren op beide ondergronden overeenkomen, doordat ze door dezelfde printer met dezelfde inkt worden geprint.

Snelheid

Volgens Ricoh levert het systeem een hoge productiviteit dankzij de 12 Ricoh inkjetprintkoppen. Op de printtafel van 2,5 m x 1,3 m maken de printkoppen bij vlakbedprinten (plaatmateriaal tot 11 cm dikte) snelheden tot 116 m² per uur mogelijk in de ontwerpmodus met vier kleuren. Voor rol-naar-rol printen haalt het systeem snelheden tot 67 m² per uur in de ontwerpmodus met vier kleuren.

Inktkeuze

Gebruikers hebben de keuze uit twee soorten inkten: Ricoh DG130 veelzijdige UV-inkt met een hoge hechting en Ricoh GP120 grafische UV-inkt (alleen voor rol-naar-rol) met een hoog kleurbereik en extra grote flexibiliteit, aldus de printerfabrikant.

Veelzijdig

Lucas Stevens, Product Marketeer Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland, zegt: “Deze nieuwe aanwinst in ons portfolio komt nu als geroepen. In de huidige pandemie streven bedrijven er meer dan ooit naar manieren te vinden om hun diensten verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd willen ze hun concurrentiekracht en aanpassingsvermogen handhaven.”

De Ricoh Pro TF6251 is in Europa beschikbaar vanaf 1 januari 2021.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.