Signnieuws

Samsung en Nxt Museum hebben hun samenwerking verlengd. Museumbezoekers ervaren tentoonstellingen op het snijvlak van kunst en technologie.

Living Room door Random International. (foto: Esteban Schunemann)

Samsung is hoofdsponsor van de nieuwste expositie in het Nxt Museum in Amsterdam met het kunstcollectief Random International: Life in a Different Resolution. Ook is er een kunstwerk te bewonderen dat is gemaakt van Galaxy Z Flip4 smartphones door het digitale kunstenaarscollectief Baast Studio.

Innovatie

“Innovatie zit in ons DNA en we willen via technologie een bijdrage leveren aan nieuwe vormen van kunst,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung. “Onze samenwerking met Nxt Museum laat zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn, zolang je maar de juiste mindset hebt. Het past perfect bij onze slogan: #DoWhatYouCant.”

Derde jaar

Samsung en Nxt Museum verkennen al sinds 2021 de combinatie van moderne kunst en technologie. Zo heeft het museum een upgrade gekregen met Samsungs professionele displays en Galaxy Tab A7 tablets. Samsung is bovendien de officiële partner van Nxt Lab, een technische hub bij Nxt Museum waarin educatie, onderzoek en ontwikkeling centraal staan.

“In Nxt Museum vieren we de magie die ontstaat wanneer innovatieve kunst samenkomt met de nieuwste technologie,” zegt Merel van Helsdingen, directeur van Nxt Museum. “Ook het komende seizoen zijn er weer veel grootschalige, multisensorische installaties te zien waarbij de technologie van Samsung een belangrijke, ondersteunende rol speelt.”

De samenwerking tussen Samsung en Nxt Museum is verlengd met achttien maanden – van eind september 2023 tot en met december 2024.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.