Signnieuws

De schildersopleiding van het Horizon College in Heerhugowaard heeft een HP Latex 700 printer aangeschaft om behang te printen. Aspirant-schilders kunnen zo de mogelijkheden van digitaal geprint behang ontdekken.

Docent Marcel van der Veldt (links) bij de pas aangeschafte HP Latex 700-printer voor het schilderonderwijs.

“Het idee is dat onze leerlingschilders de opdracht krijgen eigen behang te ontwerpen, deze vervolgens te printen en er een wand mee te behangen”, legt Marcel van der Veldt uit. Hij is docent/mentor Schilders en technisch leidinggevende op de school. “Ik zag de HP Latex 700 printer op een woonbeurs in Keulen staan en vond het een interessant item om te implementeren in de schildersopleiding. Steeds vaker zie je mooie foto’s of visuals op wanden in gebouwen. Maar wie brengt dat aan? Eigenlijk moet de schilder dit veel meer naar zich toetrekken.” Hij kreeg de schoolleiding van het Horizon College zover dat het de grootformaatprinter aanschafte.

Kennismaking

“De HP Latex 700 printer leent zich uitermate om in een klaslokaal te zetten omdat er geen oplosmiddelhoudende inkten aanwezig zijn. En de machine kan op veel verschillende substraten uit de voeten. Binnen ligt een ontwerp klaar om de lokalen van de bouwafdeling te restylen. We willen daar als schildersopleiding graag aan meehelpen en kunnen hiervoor nu ook deze behangprinter inzetten. Het uiteindelijke doel is om de student in opleiding kennis te laten maken met de printtechnieken die  nu op de markt aanwezig zijn en ze te laten werken met wandgrote foto’s”, aldus Van der Veldt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.