Signnieuws

Energiapura, een Italiaanse fabrikant van kleding en accessoires voor skiracen en snowboarden, heeft zijn knowhow en technologie gebruikt om mondkapjes te ontwikkelen.

De Italianen moesten zich in zeer korte tijd omschakelen en ontwikkelden een beschermend masker dat voldoet aan de vereisten voor medische hulpmiddelen van klasse I. Het EP PA 2020 (Energiapura Pure Air) mondkapje is geoptimaliseerd voor luchtfiltering en ademend vermogen en biedt vele uren bescherming tijdens het werken. Ook kan het hulpmiddel opnieuw worden gebruikt.

Sublimatiedruk

Energiapura is nog verder gegaan, door de maskers te bedrukken en aan te passen met sublimatiedruk. “Gedurfde kleuren hebben altijd het merk Energiapura onderscheiden en we wilden dit niet opgeven, zelfs niet midden in de crisis”, legt Alberto Olivetto, oprichter en CEO van Energiapura, uit. “Sublimatiedruk stelt ons in staat om COVID-19 een helderder gezicht te geven. Onze boodschap is om juist in deze moeilijke tijden kleur en een beetje optimisme toe te voegen. ”

Eisen

Het EP PA 2020-masker, dat voldoet aan 93/42 EEC Medical Devices – Class I washable, voldoet aan de essentiële eisen van UNI EN 14683: 2019. Energiapura heeft het productieproces omgeleid en verhoogt nu de productieniveaus om te voldoen aan de stijgende vraag van ziekenhuizen, apotheken, apotheken, bedrijven en zelfs consumenten.

Mimaki

Het bedrijf gebruikt daarvoor Mimaki-apparatuur. Met behulp van Mimaki-sublimatieprinters kunnen de maskers worden aangepast, weg van hun connotatie met ziekenhuizen en ze transformeren in een modeaccessoire.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.