Signnieuws

De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) heeft een nieuwe reeks flyers over veilig werken met arbeidsmiddelen uitgebracht. Onder andere aandacht voor rolsteigers en hoogwerkers.

Vorig jaar presenteerde de VSB al een flyer over veilig werken met gevelonderhoudsinstallaties, maar nu is de reeks uitgebreid met flyers over hoogwerkers, rolsteigers en hangbruginstallaties.

Arbeidsinspectie
Dagelijks maken vele beroepsgroepen gebruik van arbeidsmiddelen om op hoogte te kunnen werken. Uit recente inspectieacties van de Arbeidsinspectie blijkt dat opbouw en gebruik van bijvoorbeeld rolsteigers, hangbruginstallaties en hoogwerkers veiliger kan.

Regelgeving
Om uiteenlopende redenen worden deze arbeidsmiddelen niet veilig gebruikt. Om de gebruiker een helpende hand te bieden hebben deskundigen van de VSB het initiatief genomen een reeks handzame flyers te laten verschijnen. Deze zijn gebaseerd op de stand van de techniek en de geldende wet- en regelgeving.

Checklist
Tevens bevat elke flyer een checklist waarin de gebruiker wordt gewezen op alle belangrijke controle- en inspectiepunten alvorens het arbeidsmiddel gebruikt mag worden. Overigens zijn de flyers ook geschikt voor het houden van toezicht en het uitvoeren van beknopte inspecties van deze arbeidsmiddelen.

Flyers
De flyers kunnen online op de website van de VSB worden bekeken, https://www.vsb-online.nl/.

Gedrukte exemplaren kunnen gratis besteld worden via het secretariaat van de VSB of via het bestelformulier op de website van de VSB.

Stationair
Voor stationaire steigers bestaat de Richtlijn Steigers. Hierover is meer informatie te vinden op www.richtlijnsteigers.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.