Signnieuws

X-Rite Incorporated, marktleider in technologieën voor kleurmanagement, kleurmeting en kleurcommunicatie, kondigt XRGA aan. Dit is een nieuwe meetnorm voor de grafische industrie.

XRGA is ontworpen om optimaal gebruik te maken van ontwikkelingen op het gebied van kleurwetenschap en nieuwe internationale normen. De XRGA-norm maakt het mogelijk om meetverschillen tussen oudere instrumenten van X-Rite en voormalige GretagMacbeth instrumenten te beperken.

Uitwisselen
Dankzij de nieuwe norm zullen deze metingen beter overeenstemmen, zodat gebruikers op verschillende locaties met vertrouwen de gegevens kunnen uitwisselen die ze met hun meetapparaat hebben uitgevoerd, of dit nu een ouder X-Rite apparaat dan wel een voormalig GretagMacbeth apparaat is.

Historisch
"Om historische redenen gebruikten X-Rite en GretagMacbeth vroeger elk verschillende kalibratienormen voor hun instrumenten voor de grafische industrie. Beide normen bleven bestaan omdat het belangrijk was continuïteit te garanderen voor de klanten van beide bedrijven. De bedoeling van XRGA bestaat erin om systematische verschillen tussen de instrumenten te elimineren, zodat alle metingen voor een bepaalde kleur dezelfde resultaten opleveren, ongeacht het gebruikte systeem", legt Francis Lamy uit, X-Rite's Chief Technology Officer.

Voordelen
X-Rite heeft grondig de systematische verschillen onderzocht tussen metingen met zowel oudere X-Rite instrumenten als voormalige GretagMacbeth instrumenten. Op basis van dit onderzoek heeft X-Rite een nieuwe norm gedefinieerd voor zijn instrumenten voor de grafische industrie: XRGA. Deze biedt de volgende voordelen:
• Is van toepassing op alle 0/45- en 45/0-instrumenten
• Biedt verbeterde methoden voor kalibratie
• Behoudt traceerbaarheid ten opzichte van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST)
• Biedt de beste implementatie van bestaande internationale ISO-normen
• Verbetert de onderlinge overeenstemming van metingen met bestaande modellen
• Zorgt voor een goede overeenstemming tussen metingen met oudere X-Rite instrumenten en metingen met voormalige GretagMacbeth instrumenten
• Biedt één enkele norm voor alle toekomstige instrumenten van X-Rite voor de grafische industrie
• Verbetert de uitwisseling van gegevens

Matrix
X-Rite heeft één enkel geoptimaliseerd kalibratieproces ontwikkeld om instrumenten op de markt te brengen die zijn gebaseerd op de XRGA-norm. Daarnaast heeft het bedrijf een reeks eigen matrixomzettingen ontwikkeld, zodat metingen die worden uitgevoerd met een ouder X-Rite instrument of een voormalig GretagMacbeth instrument eenvoudig kunnen worden uitgedrukt in de nieuwe XRGA-norm.

Aanvullende informatie en veelgestelde vragen zijn te vinden op: www.xrite.com/xrga

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.