Columns & Weblogs

Dat D.Signtist zich op z’n oude dag nog eens zou verdiepen in Blockchain en Cryptovaluta was kort geleden nog ondenkbaar. Meedeinen op de golven van verandering is mijn devies. Je kunt er namelijk niet meer omheen.

Banken en financiële instanties loochenen nog het bestaansrecht omdat ze het zien als een bedreiging van de gevestigde stelsels. Maar als Elon Musk van Tesla een miljard dollar investeert in bitcoins, dan lijkt dat een serieus signaal voor een nieuwe economie als vervanging voor het slechte beleid van regeringen en hun excessieve uitgaven.

Geld op de bank rendeert niet meer. Je moet er zelfs voor gaan betalen. Er is niet voldoende goud om de waarde van het geld te dekken en dit wordt gecompenseerd met gebakken lucht. Cryptovaluta kennen weliswaar enorme koersschommelingen door o.a. vraag en aanbod, maar kennen geen devaluatie omdat er maar een beperkte hoeveelheid munten van elke cryptomunt worden geproduceerd. Welkom in de nieuwe wereld van crypto currency, blockchain, smart contracts, private banking en artificial intelligence.

Onderzoek doen

We zijn een volkje van ‘kat uit de boom kijken’ en dan pas handelen. Maar om te beseffen wat deze ontwikkeling kan betekenen voor het bedrijfsleven – en dus ook voor onze sector – lijkt het verstandig op z’n minst onderzoek te doen naar deze trend die nooit meer weggaat. Blockchain bijvoorbeeld is een technologie die onze accountants gaat helpen om transactiekosten te verlagen omdat er geen ‘derden’ bij betrokken zijn. Door decentralisatie van de informatie is deze altijd veilig en kan een netwerk niet meer offline gaan door DDOS-aanvallen. Gegevens zijn gemakkelijk te toetsen aan de hand van audits en altijd controleerbaar.

Als het achterliggende jaar ons iets heeft geleerd, dan is het wel de kracht van flexibiliteit binnen de wetmatigheid van verandering. De vraag is niet of dit allemaal gaat gebeuren, maar of u er klaar voor bent?! Deze ‘ouwe’ wel!

D.Signtist

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

2 reacties op “D.Signtist 5-2021 – Crypto is niet cryptisch

 1. Job schreef:

  Leuk dat alle nadelen niet genoemd worden, al in China gaan ze hard ingrijpen in het minen / delven van de coins. Het kost gigantisch veel stroom nu zoveel partijen ermee bezig zijn. En wie wil graag nu .004 bitcoin hebben voor een klus die volgende week misschien nog maar de helft waard kan zijn? Het is een leuk proefbalonnetje, ik zie voorlopig alleen maar criminelen (ransomware) met deze anonieme betaalmiddelen aan de haal gaan.

  Door decentralisatie ‘altijd veilig’? Een grote roze bril voor deze redacteur :-) Voorbeelden ten over, dat niets veilig is tegenwoordig. Negatieve rente noemen als middel om mensen die niet (of klein beetje) thuis zijn forceren naar iets wat totaal nog niet zijn dienst in het normale leven kan rechtvaardigen.

 2. Roland schreef:

  Beste Job,

  Wat een reactie jammer in deze tijd.
  Misschien toch eens op internet een goed boek of artikel lezen over de wereld economie en de digitale valuta.
  Iedereen krijgt er mee te maken het is niet te stoppen.

  Beste Job je reactie lijkt op die mensen die 20 jaar geleden die over het internet vertelden
  dat wordt niets misschien leuk om spelletjes op de spelen maar meer gaat het niet worden.
  Ik hoop voor je dat je er nu wel anders over het internet denkt.

  Een prima artikel van D.Signtist ,

  Met digitale groet, :)
  Roland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.