Columns & Weblogs

Hebben 25.000 Unox-soepblikken gevuld met zeewater – als alternatief voor de traditionele Nieuwjaarsduik – de angst, frustratie en het leed van 2020 kunnen wegspoelen? Als dat voor jou zo is: proficiat! Voor wie het verkeerde blik heeft geopend: belooft het nieuwe jaar veel soeps?

Wordt 2021 een beter jaar voor het signbedrijf waar je werkt dan het afgelopen jaar? Volgens de online poll van dit magazine is rond de zestig procent hierover toch positiever gestemd dan de gemiddelde Europeaan in andere disciplines die hard zijn geraakt. Mogelijk omdat wij in ons vak scheppend bezig zijn? Creatie en destructie gaan nu eenmaal niet hand in hand. Wij zijn van de creatie van mooie dingen.

Vertrouwen

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken (koffiegruis voor de Vlaamse lezer). Er zijn nog te veel onzekere factoren om het vertrouwen op betere tijden ook werkelijk in al onze vezels te voelen. Bovendien worden we dagelijks overspoeld met informatie waarvan het waarheidsgehalte vaak dubieus is en soms lastig te verifiëren. Toch lijkt ‘vertrouwen’ het magische woord voor dit jaar. Vertrouwen in onze intuïtie en de beslissingen die wij nemen. Niet per sé in de besluiten die vóór ons worden genomen.

Waar we de greep dreigden te verliezen, willen wij de touwtjes dit jaar weer stevig in handen nemen. Hiermee pleit ik niet voor burgerlijke ongehoorzaamheid, maar wél voor een rotsvast geloof dat we een stem hebben in onze toekomst. Dit begint bij onze persoonlijke instelling en de acties die we ondernemen. Niet de gebeurtenis zelf, maar de manier waarop we reageren, bepaalt uiteindelijk onze bestemming.

Ik hoor je denken, ‘Okay, maar met mooie woorden koop ik geen brood voor mij en mijn personeel’. Dat is juist, maar met creatieve daden in vereende krachten eet je waarschijnlijk niet alleen brood, maar kun je deze ook nog in de soep dopen. Ik wens je een warm en gezond 2021 met veel sliertjes!

D. Signtist

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.