Partnernieuws

Het belang van een goed ontwerp voor een ergonomische bureaustoel

Goede ergonomische bureaustoelen zijn erg belangrijk. Maar wat maakt een ergonomische bureaustoel met het juiste design zo belangrijk als je de hele dag achter het bureau zit? Zit je de hele dag op een stoel, omdat je bijvoorbeeld op kantoor werkt, dan is een goede stoel onmisbaar. Werk je de hele dag op een oncomfortabele stoel, dan zal je dit in je hele lichaam voelen. Dit met als gevolg dat je productiviteit achteruit gaat, alsmede je gezondheid en humeur. In dit artikel gaan wij wat dieper in op gewone bureaustoelen versus ergonomische design bureaustoelen en vertellen we je wat een ergonomische design bureaustoel voor extra’s te bieden heeft. Lees snel verder voor meer informatie.

Gewone bureaustoelen versus ergonomische design bureaustoelen

Wat is het precieze verschil tussen gewone bureaustoelen en ergonomische design bureaustoelen? Allereerst worden normale bureaustoelen vaak in meerdere oplages geproduceerd, waardoor ze stukken goedkoper zijn. Hiermee kun je besparen op de kosten voor bureaustoelen voor je medewerkers of een bureaustoel voor jezelf, maar dit heeft wel een negatieve invloed op de gezondheid en productiviteit. Een normale bureaustoel zorgt doorgaans voor een slechte zithouding. Er is geen hulp aanwezig om rechtop te blijven zitten. Ook zijn deze stoelen vaak niet goed af te stellen op de gebruiker. Een ergonomische design bureaustoel is aanpasbaar. Zo kun je onder andere de hoogte aanpassen, zodat je je voeten plat op de grond kunt plaatsen. Tevens is het mogelijk de rugleuning te verplaatsen en de hellingshoek van het zitvlak in te stellen. Aanpassingen zoals deze zorgen ervoor dat je de bureaustoel naar het lichaam van de gebruiker kunt vormen. Daarmee past de stoel perfect en kan deze jezelf of je medewerkers perfect ondersteunen.

De beste steun in de rug tijdens het werken

Als je een stoel zonder goede ergonomische steun hebt, zal je geen steun ervaren aan je onderrug. Hierdoor zal je eerder onderuitgezakt op de stoel gaan zitten. Bij een ergonomische design bureaustoel is dit onmogelijk. Als je de hele dag onderuitgezakt zit, kan dit zorgen voor rugpijn en hoofdpijn. Door te kiezen voor een ergonomische design bureaustoel, krijgt je wervelkolom de juiste ondersteunen. De stoel zal je op verschillende vlakken ondersteuning bieden, waardoor je in de juiste houding blijft zitten. Daarom is een ergonomische design bureaustoel een veel betere keuze dan een normale bureaustoel. 
Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.