Partnernieuws

Binnen veel bedrijven is het prettig als werknemers niet altijd afhankelijk zijn van de designer. Bijvoorbeeld als ze een leuk ideetje hebben voor een inhaker dat snel uitgevoerd moet worden, maar de designer hier te druk voor is. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige tools beschikbaar waar iedereen mee overweg kan.

Neede Design Resources

Als designer let je bij een laptop kopen altijd op de grafische eigenschappen, zoals een full-HD-scherm en een uitstekende processor. De praktische tools die wij in dit artikel noemen zijn vanaf iedere laptop en computer toegankelijk. Neede Design Resources is een website die bomvol inspiratie staat. Hier vind je een zorgvuldig geselecteerde verzameling zodat jij inspiratie opdoet op het gebied van kleuren, animaties, branding, iconen, typografie, illustraties en nog veel meer. Zo lees je onder andere over de designguidelines van grote bedrijven als Airbnb en Apple. De website is erg overzichtelijk, waardoor deze prettig in gebruik is.

Canva

Canva is een bekende designtool op internet waarmee je eenvoudig je eigen visuals kunt maken. Canva is onder andere handig voor het opmaken van social posts. Maak je eigen templates die je kunt hergebruiken en sla huisstijlelementen op, zodat jouw visuals binnen de huisstijl van jouw bedrijf passen. Het programma werkt intuïtief en biedt vele mogelijkheden. Ook voor professionele gebruikers kan dit een uitstekende toevoeging zijn om logo’s, lettertypes, lettergroottes en kleurenpaletten altijd bij de hand te hebben.

Adobe-pakket

Het vereist wat oefening om overweg te kunnen met de Adobe-apps. Bij de meeste designers blijft deze software favoriet en wordt hier dagelijks gebruik van gemaakt om content visueel aantrekkelijk te maken. Leer bijvoorbeeld werken met Illustrator, InDesign of Photoshop voor het uitwerken van social content, infographics en drukwerk. Voor het editen van video’s gebruik je Premiere Pro, Rush en After Effects, terwijl Lightroom, Photoshop en Bridge ideaal zijn voor de selectie en het bewerken van foto’s. Het valt aan te raden om het virtuele Adobe Max-event van 26 tot en met 28 oktober bij te wonen om meer te weten te komen over de mogelijkheden van de programma’s.

This Person Does Not Exist

Heb jij een afbeelding nodig van een persoon, maar kun jij geen goede stockfoto’s vinden? Dan is This Person Does Not Exist een interessante website. Hier krijg je beelden te zien van personen die niet bestaan. Iedere keer dat je de pagina laadt, verschijnt er een random, door de computer gegenereerde foto. Dit beeld van een fictief persoon kun jij gebruiken voor jouw uitingen.

Looka

Looka is een handige tool voor zzp’ers en ondernemers die inspiratie op willen doen rondom de vormgeving van hun merk. Met Looka’s AI-powered-platform ontwerp je eenvoudig een mooi logo dat past bij de branche. Het enige wat je hoeft te doen, is de naam van jouw bedrijf intypen en de branche selecteren. Vervolgens krijg je een pagina met diverse logo’s te zien. Selecteer er een paar die je leuk vindt en kies jouw favoriete kleuren.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.