Partnernieuws

Als ZZP’er wil je natuurlijk dat alles voor je bedrijf tot in detail goed geregeld is. Je wilt je immers volop kunnen focussen op de kracht van het ondernemen en zo weinig mogelijk te maken hebben met overige randzaken. Daarom is het een slim idee om je verzekeringen vanaf de eerste dag al goed geregeld te hebben. Maar wat voor soort verzekeringen zijn er nu zoal? En wat voor verzekeringen zijn echt verplicht om af te sluiten? Om je daar wat verder mee te helpen, hebben we de belangrijkste informatie op het gebied van ZZP verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Voor een succesvolle start als ZZP’er, hebben we verschillende mogelijkheden van verzekeren voor je op een rijtje gezet.

Twee verzekeringen zijn verplicht om af te sluiten 

Als ZZP’er ben je in principe verplicht om maar twee verzekeringen af te sluiten. Het gaat in dat geval om het afsluiten van een zorgverzekering en een WA- verzekering. Deze laatste verzekering is alleen verplicht als je een zakelijke wagen hebt en dus ook de nodige zakelijke kilometers maakt. Zorg er dus altijd voor dat je deze twee verzekeringen goed hebt geregeld, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. En daarna? Dan is het een goed idee om je onderneming net even wat kritischer te bekijken en eventuele extra verzekeringen af te sluiten. 

Bepaal in jouw situatie wat voor extra verzekeringen ook interessant kunnen zijn 

Het kan namelijk zomaar zo zijn dat er voor jouw situatie als ZZP’er extra verzekeringen ook interessant kunnen zijn. Denk daarbij aan het afsluiten van een rechtsbijstand ZZP. Maar je kunt ook denken aan het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Waarom? Door deze verzekering af te sluiten, weet je altijd zeker dat je optimaal gedekt bent tegen schade(s) die jij toebrengt aan andermans spullen of bij andere personen.  De beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering. 

Andere verzekeringen voor verschillende soorten branches 

Goed om te weten, is dat er voor iedere branche weer gepaste verzekeringen af te sluiten zijn. Je kunt daarbij denken aan sectoren zoals de bouw en creatieve industrieën. Wat het beste pakket van verzekeringen is, hangt dus voor een erg groot deel af van de sector waarin je werkzaam bent als ZZP’er. Gelukkig is hier online meer dan genoeg informatie over te vinden, zodat je meteen een erg gerichte keuze kunt maken. En dat scheelt je dus ook weer aardig wat regel- en uitzoekwerk. Ga je daar op korte termijn ook al een keer mee aan de slag? 

De beste premie door te starten met het online vergelijken van verschillende verzekeraars 

Als ZZP’er weet je het maar al te goed. De kosten die je op maandelijkse basis moet maken, kunnen aardig hoog zijn. Het is dan wel een erg prettige gedachte dat je op sommige lasten kunt besparen, zoals de verzekering die je afgesloten hebt. Kies er dus altijd voor om als eerste verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hoe je dat het beste doet? Maak gebruik van een online vergelijkingsplatform, zodat je het aanbod in één oogopslag overzichtelijk hebt. Dat is natuurlijk wel zo handig, toch? 

Met een gerust hart ondernemen door de juiste verzekeringen af te hebben gesloten 

Maar ook het afsluiten van een verzekering doe je net zo makkelijk online. Heb je het nodige papierwerk geregeld en zijn de verzekeringen dus ook meteen helemaal rond? Dan kun je met een gerust hart ondernemen en je komt in de loop van de tijd nooit voor vervelende financiële verrassingen te staan. Kies er dus voor om op korte termijn de verzekeringen voor je eigen onderneming helder in kaart te brengen en onderneem actie waar nodig. 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.