Signnieuws

Op de Made Expo in Milaan, deze week van 15 tot en met 18 november, is een nieuw gereedschap op de Mammut CNC- ‘hot wire’ snijmachine geïntroduceerd: een 3D CNC Router.

Door gebruik te maken van geavanceerde ontwerpsoftware en nauwkeurige snijkoppen die over 4 assen werken, zijn gedetailleerde afwerkingen van het oppervlak mogelijk.

Deze geavanceerde 3D CNC-freesmachine is speciaal ontworpen voor het verwerken van geëxpandeerd of geëxtrudeerd polystyreen (EPS/XPS) en dient als een geavanceerd hulpmiddel dat veelvuldig kan worden ingezet bij het vervaardigen van architectonische elementen voor het maken van decoraties, sculpturen, logo’s en meer.

Beeldhouwen

Door gebruik te maken van geavanceerde ontwerpsoftware en nauwkeurige snijkoppen die over 4 assen werken, worden gedetailleerde en ingewikkelde architecturale versieringen zoals kroonlijsten, kapitelen, friezen en sierlijke motieven nauwgezet ‘gebeeldhouwd’. Het vermogen om complexe en decoratieve ontwerpen steeds opnieuw te maken, maakt het mogelijk precieze en fijn gedetailleerde architectonische componenten te creëren, waardoor de esthetische aantrekkingskracht van gebouwen aanzienlijk wordt vergroot. Maar ook voor de decoratie- en signsector biedt de 3D CNC Router extra mogelijkheden om snel en repeterend gedetailleerde objecten uit schuim te maken.

De CNC-router integreert naadloos met het stevige frame van de ‘hot wire’ snijmachine

Naadloze integratie

De CNC-router integreert naadloos met het stevige frame van de Mammut ‘hot wire’ snijmachine via een geautomatiseerd proces, waardoor een snelle installatie of verwijdering mogelijk wordt. Deze functie maakt een snelle overgang mogelijk tussen hotwire-snijden voor de vormgeving en de CNC-router voor de gedetailleerde afwerking. Daardoor wordt het productieproces efficiënt en gemakkelijk gestroomlijnd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.