Signnieuws

3A Composites versterkt haar productportfolio in de display-industrie door een belang van 25 procent te nemen in Swedboard International. Dit bedrijf in Zweden maakt substraten van natuurlijke vezels.

Het minderheidsbelang in Swedboard vormt de basis van een strategisch partnerschap met deze toonaangevende kartonproducent, aldus 3A Composites, met de mogelijkheid om vanaf medio 2024 uiteindelijk de resterende 75 procent van de aandelen van het bedrijf over te nemen.

Drie hoofdcategorieën

Swedboard International AB, gevestigd in Katrineholm (Zweden), is een innovatief bedrijf dat milieuvriendelijke (plaat)materialen produceert en op de markt brengt voor de grafische sector. Swedboard produceert in drie hoofdcategorieën borden: SB Fibre is een FSC-gecertificeerd, CO2-negatief, stijf karton dat in verschillende variaties wordt aangeboden. SB Composite is een lichtgewicht foamboard en SB Solid Premium bestaat uit volledig food-compliant, wit karton.

De milieuvriendelijke positie van Swedboard past perfect in het assortiment duurzame producten van 3A Composites, aldus de fabrikant van materialen voor visuele communicatie, interieurontwerp en industriële toepassingen. Het vormt een uitstekende aanvulling op de groeiende DISPA-vellenbusiness die het introduceerde als haar eerste printsubstraat dat volledig is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier.

Versterking display-activiteiten

De toevoeging van Swedboard zal de productportfolio van 3A Composites Display verder versterken, te beginnen in Europa, aangezien Swedboard het product bij uitstek is voor veel toepassingen in visuele communicatie waar vlakheid, stijfheid en milieuvriendelijke eigenschappen vereist zijn.

3A Composites verwelkomt Swedboard op haar stand tijdens de Fespa Global Print Expo in Berlijn, die plaatsvindt van 31 mei t/m 3 juni 2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.