Signnieuws

Van Essen Van Raay heeft per 1 januari de gevelreclameactiviteiten van All Inn Lichtreklame uit Amersfoort overgenomen. Laserworks by allinn, en daarmee de productie van panelen en ledframes, is overgenomen door het Duitse Hansen GmbH.

Na Lelystad, Loosdrecht, Ankeveen en Amersfoort wordt Barneveld de nieuwe thuisbasis van ‘All Inn’, zoals All Inn Lichtreclame meestal in het signcircuit wordt genoemd. Algemeen directeur Dean van Vliet meldt dat het signbedrijf Van Essen Van Raay, dat wordt geleid door Richard van der Hee, ook het All Inn-montageteam overneemt. “Dus bekende gezichten en gewaarborgde kwaliteit.” Accountmanager Erik van de Poll zal zorgdragen voor de eindklanten van het signbedrijf dat in 1981 door Jos van Vliet – de vader van Dean – werd opgericht.

Familiebedrijf Hansen GmbH

Onder de naam Laserworks by allinn bv was Van Vliet ook actief als toeleverend bedrijf, dat onder andere lasergesneden logo’s maakt (Laserletters.eu) en laser- en ledtechnoglogie combineert voor de productie van lichtgeleidende platen van helder acrylaat, onder andere voor het uitlichten van backlit textielframes. ‘Dutch made’ wordt ‘made in Germany’, meldt Van Vliet. Op de foto (midden) zet hij samen met Martin Hansen (rechts) zijn handtekening onder het contract met de Duitse lichtreclamespecialist Hansen GmbH. Ook deze overname is per 1 januari 2023 effectief.

Van Vliet: “Ons gehele productassortiment wordt voortgezet, en uitgebreid, door Hansen. Net als wij een familiebedrijf (met een omvang van 70 FTE), met state-of-the-art technologie.” Alle relevante machines en voorraden worden momenteel overgebracht naar Haselund (DE), aldus Van Vliet. “Net als onze kennis en knowhow.” Verder voegt Hansen verschillende vaardigheden toe, zoals toepassingen waarbij met constante stroom wordt gewerkt en waterdichte oplossingen. “Uniek is bovendien hun 100 procent in-house ontwikkeling en assemblage van LED PCB’s. Ik ben er dan ook volledig van overtuigd dat onze producten en processen in goede handen zijn.”

Met de overname versterkt Hansen GmbH haar positie als toonaangevende Europese producent van ledpanelen, lichtgeleidingsplaten en backlit frames, stelt Van Vliet. “Mijn collega Remko van der Laak wordt vertegenwoordiger in de Benelux. Speciale dank aan Martin Hansen voor de altijd constructieve samenwerking.” De verwachting is dat Duitse klanten medio maart 2023 van deze nieuwe producten (onder andere onder de noemer ‘Meisterkeder’) in het assortiment van Hansen kunnen profiteren.

Freelancer

“Na elf jaar als algemeen directeur van Laserworks en All Inn Lichtreklame, zal ik me (grotendeels) terugtrekken uit de zaak”, aldus Van Vliet, die inmiddels ‘freelance innovation consultant & interim manager’ achter zijn naam op LinkedIn heeft staan. “Voor nu kijk ik uit naar de kansen die zich de komende tijd zullen voordoen.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.