Signnieuws

Antalis, distributeur in de visuele communicatie-industrie, wil haar klanten helpen in de transitie naar duurzame signing en displays. Het bedrijf ontwikkelde een model dat verantwoorde inkoop en eco-vriendelijke producten combineert met een beoordelingssysteem en support.

Het bedrijf speelt hiermee in op de urgentie van het reduceren van het verbruik van plastic en om te voldoen aan de groeiende marktvraag naar alternatieve oplossingen en recyclebare materialen. Volgens Antalis is de visuele communicatiesector verantwoordelijk voor 1 procent van de wereldwijde plasticproductie en bevindt de distributeur zich in een unieke positie om het gebruik van duurzamere materialen te stimuleren.

Beoordelingssysteem

Een van de methoden om dit te bereiken is het gebruik van een beoordelingssysteem. Voortbouwend op het Green Star System van de papierdivisie van Antalis, past het dit beoordelingssysteem toe voor haar visuele communicatieoplossingen.

Het nieuwe Visual Communication Green Star System meet sleutelfactoren, zoals gebruikte grondstoffen en recycleerbaarheid na gebruik. Elk product krijgt een waardering van nul tot vijf sterren. Het doel is om een hoger niveau te bereiken voor duurzame oplossingen en klanten te voorzien van informatie die zij met eindgebruikers kunnen delen. “Wij streven naar minimaal 3-sterren waardering voor tenminste 75% van onze verkochte producten in 2030”, stelt het bedrijf op haar website.

Het Green Star System maakt gebruik van gegevens binnen de parameters ‘grondstof’ en ‘na gebruik’.

Verandering

Met dit model wil Antalis een wezenlijke verandering in de visuele communicatie in gang zetten, gericht op voorlichten, meten, aanbieden en ondersteunen. Om op wereldwijd niveau de transitie in gang te zetten, belooft Antalis dat al haar ecologisch verantwoorde producten (van 3 tot 5 sterren) beschikbaar zullen zijn in de 28 landen waar het bedrijf haar aanbod voor visuele communicatie verkoopt.

Dispa scoort 4 sterren

Om de alternatieven voorgesteld door het Green Star System te illustreren, kondigde Antalis de lancering aan van het uitgebreide Dispa-assortiment van 3A Composites, de milieuvriendelijke papieren borden. Deze producten zijn een alternatief voor pvc-schuimplaten die veel worden gebruikt voor signing en displays voor binnen en buiten.

Dispa plaatmateriaal met een kern van geperst papier is een voorbeeld van een product met 4 sterren in het Green Star System van Antalis.

“Met 4 sterren beoordeeld in het Green Star System en met een ruime keuze aan platen voor een reeks van toepassingen, is de Dispa-reeks het perfecte alternatief voor pvc-schuimplaten omdat het lichter is en vervaardigd uit hernieuwbare en gecertificeerde bronnen. Het is daarnaast ook gemakkelijk en economisch te recyclen aan het einde van de levensduur”, aldus Antalis.

Lees hier meer over de duurzaamheidsvisie van Antalis.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.