Signnieuws

Stefan Barot (Biotec) wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Bioplastics (EUBP), de vereniging die de belangen behartigt van de bioplastics industrie in Europa. Hij wordt terzijde gestaan door de vicevoorzitters, Lars Börger (Neste) en Mariagiovanna Vetere (NatureWorks).

Het nieuwe bestuur van Bioplastics, met Stefan Barot (staand 2e van rechts).

“Nooit eerder kreeg onze branche zoveel aandacht. Economisch en politiek zijn dit cruciale tijden en ik ben erg blij dat ik onze sector kan ondersteunen in mijn nieuwe rol als EUBP-voorzitter”, zegt Stefan Barot. “De cruciale EU-wetgeving inzake bioplastics wordt naar verwachting tegen het einde van het jaar aangenomen. Dit is een geweldige kans om de rol van biobased en composteerbare kunststoffen binnen de circulaire economie volledig te erkennen.”

Ambitieuze klimaatdoelstellingen

“We verwelkomen de initiatieven van de Europese Commissie om een ​​duidelijk en betrouwbaar politiek klimaat voor bioplastics tot stand te brengen”, voegt Barot eraan toe. “Het stelt bioplastics ook in staat bij te dragen aan het behalen van de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de EU, met name een lagere ecologische voetafdruk.”

Afsaneh Nabifar (BASF SE), Peter von den Kerkhoff (Covation Biomaterials LLC), Patrick Zimmermann (FKuR), Franz Kraus (Novamont), Paolo La Scola (TotalEnergies Corbion) en Erwin Lepoudre (Kaneka) zijn eveneens lid van het nieuwe bestuur. Laatstgenoemde is de penningmeester.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.