Signnieuws

Een sterk huisstijldesign is één, het praktisch en slim toepassen en aanbrengen van de huisstijl op bedrijfswagens is twee. Tips van Appcademy.

Bij het uithangen van teksten en logo’s moet je rekening houden met het lijnenspel van de auto.

Iets wat er op een ontwerptekening heel eenvoudig uitziet, kan echt een hele uitdaging zijn in de foliemontage. Denk bijvoorbeeld aan een grote afbeelding die is gepositioneerd over profileringen, bumpers en handgrepen. Dit vergt serieuze montagevaardigheden en het kost uiteraard tijd.

Demontage

Bedenk ook: alle onderdelen die je voor de montage moet demonteren (handgrepen, lichtarmaturen) vergen tijd, en moeten er ook weer netjes opgezet worden. Soms kunnen een paar kleine aanpassingen in het design uren schelen bij de foliemontage.

Lijnenspel van de auto
Meestal lopen de vouwlijnen en profielen van een auto scheef (niet waterpas). De lijnen lopen dan naar achter wat hoger op. Om deze reden moet je een striping of lange tekst niet ‘waterpas’ plaatsen. De applicateur moet hier een middenweg zoeken. Dit is een kwestie van goed kijken, aanvoelen en ervaring.

Werktekening lezen

Hoe goed de ontwerper ook heeft meegedacht met de foliemonteur, de praktijk is altijd iets anders. De applicateur moet de werktekening ‘vertalen’ naar een driedimensionale ondergrond. En begin niet lukraak met plakken. Hang eerst alle onderdelen volgens de werktekening goed uit over de auto. Is de verdeling van de onderdelen in evenwicht? Blijven de teksten goed leesbaar (niet door naden en profielen)? Is alles compleet? Soms blijkt dat er toch wat moet worden afgeweken van de werktekening. Voorzie je afwijkingen ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp? Ga dan eerst overleggen.

Lees hier het uitgebreide artikel door Appcademy over het beletteren van bedrijfswagens.

Dit verhaal staat ook in Sign+ Magazine nummer 2-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.