Signnieuws

De onlangs door Canon gelanceerde software PRISMAelevate XL biedt ook de mogelijkheid om toegankelijke bewegwijzering voor slechtzienden te produceren, zoals brailletoepassingen. Dat meldt de fabrikant. De software is de opvolger van Arizona Touchstone en levert tweemaal zoveel hoogte en tot 20 procent hogere snelheden bij het creëren van tactiele printtoepassingen en verhoogde prints met de Arizona 1300- en 2300-vlakbedseries.

Met PRISMAelevate XL is het volgens Canon gemakkelijk om verhoogde prints van goede kwaliteit te maken, met textuureffecten en tot 2 mm verhoogde belettering.

Gepatenteerd ALPS- technologie

De gepatenteerde ALPS-technologie (Advanced Layer Printing System) in PRISMAelevate XL, toegepast in combinatie met de middenvolume Arizona-vlakbedprinters, zo meldt Canon, maakt het intelligent printen van inktlagen mogelijk. Op die manier kan kleurkwaliteit in hoge resolutie worden gecreëerd en kunnen in het oog springende of functionele tactiele elementen worden toegevoegd aan printtoepassingen. Daarnaast biedt de software een eenvoudig te gebruiken Adobe Photoshop- en Illustrator-plugin, die geen extra training vergt en waarmee zeer nauwkeurige 3D-ontwerpen van verhoogd printwerk zijn te realiseren.

‘Een compleet pakket aanbieden’

Andrea Haklander, Braille and Relief Manager bij The Christian Library for the Blind and Visually Impaired (CBB), een van de grootste brailledrukkerijen in Europa, vertelt hoe Canons verhoogde printtechnologie Arizona Touchstone (nu PRISMAelevate XL) hun bedrijf heeft geholpen en in staat stelde een compleet pakket aan te bieden. “Dankzij de Arizona kunnen we klanten nu braille, grote prints, audio, embossing en digitaal leesmateriaal in één compleet pakket aanbieden. Zo’n 90 procent van onze op de Arizona geprinte producten zijn verhoogde prints. Voorheen was het niet mogelijk om reliëf te combineren met fijne structurering of met full colour en het was ook niet mogelijk om reliëf te drukken op andere materialen. Nu kan dit allemaal wel. Verhoogde prints maken vereist expertise, maar Touchstone maakt het eenvoudig om een goed bestand te maken. Het bevat alle hoogtegegevens die de drukker nodig heeft om de afdruk laag voor laag op te bouwen en zo kunnen we de kosten met 65 tot 80 procent verlagen ten opzichte van het vorige procedé. De output-kwaliteit van het braille is veel beter dan alternatieve procedés kunnen bieden.”

PRISMAelevate XL stelt gebruikers in staat hun productaanbod uit te breiden met gedrukte structuureffecten en verhoogde letters en biedt verbeteringen in productiviteit, flexibiliteit, afdrukhoogte, mediabereik en bruikbaarheid.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.