Signnieuws

Het Benelux Online Print Event (BOPE) komt naar Nederland en wordt een side-event tijdens Sign & Print Expo 2023 in Evenementenhal Gorinchem. Een primeurtje voor Nederland, want BOPE werd voorheen exclusief in België georganiseerd.

Actuele thema’s

“Het event kenmerkt zich door een sterke line-up, waarmee wordt ingespeeld op de actualiteiten op het gebied van e-commerce in de grafische sector of online print”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Event bij beursorganisator Easyfairs. “Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in 2023 gelijktijdig met Sign & Print Expo dit event te verwelkomen in Gorinchem.”

On tour

Na de online editie in 2021 en een fysieke versie dit jaar gaat #BOPE23 ‘on tour’ en trekt richting Nederland. “Het is volgens ons het geschikte moment om de Nederlandse VIGC-leden en bij uitbreiding de complete grafische sector in Nederland te laten kennismaken met dit unieke event”, aldus Jos Steutelings, Managing Director VIGC. “Wij hebben historisch altijd een goede band gehad met Nederland. Al bij de oprichting werden Nederlandse grafimedia-bedrijven lid. Door de verschuivingen in de markt en de noodzaak om innovaties steeds prominenter als kerncompetentie op te nemen, willen wij de band met de Nederlandse grafimediabranche actief versterken. Het is dan ook evident dat we een inhoudelijk kwalitatief event als #BOPE23 in Nederland organiseren. Met Sign & Print Expo hebben we de perfecte partner gevonden om dit te doen.”

Het is de ambitie van de organisatie om nationale en internationale topsprekers uit te nodigen.

Dezelfde thematieken

Productieprocessen verschuiven steeds meer naar digitaal, on demand, kleine oplages, variabele producties en eenvoudige samples. “Achter de schermen zijn we aan het inventariseren om in het verlengde van BOPE ons stadsthema kracht bij te zetten met een digital street; een samenkomen van de belangrijkste spelers op het gebied van softwaresystemen, data-automatiseringsprocessen en mogelijk online-printspecialisten die de productie van onze bezoekers optimaliseren. Hiermee spelen wij in op actuele uitdagingen binnen de markt”, aldus Van den Nieuwenhuizen.

‘Trendsetters’

Het is de ambitie om nationale en internationale topsprekers uit te nodigen, laat de organisatie weten. “Allemaal trendsetters op het gebied van online print die ook voor en na het event ter beschikking staan voor alle deelnemers.” Keynote spreker is Bernd Zipper, specialist op het gebied van online print, web-to-print en eBusiness print.

Tijdens BOPE kun je ook netwerken met branchegenoten of een gesprek aanknopen met een van de keynote sprekers.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.