Signnieuws

Tayprint, een Brits printbedrijf, heeft zeefdruk vervangen door direct-to-garment printtechnologie van Kornit. Het Avalanche HD6-systeem verzorgt nu de prints op T-shirts.

Het Britse Tayprint heeft een Kornit Avalanche HD6 DTG-systeem geïmplementeerd.

De technologie voor efficiënte direct-to-garment (DTG) kledingproductie op aanvraag vervangt het gebruik van zeefdruk binnen het bedrijf.

Zeefdruk

Hoewel Tayprint voornamelijk actief is als leverancier van digitaal printen op grootformaat en jaarlijks ongeveer 500.000 vierkante meter bedrukte eindproducten aflevert, hadden ze ook een zeefdrukafdeling voor afdrukken op T-shirts.

Hoewel dit een sterk winstkanaal opleverde, bood de zeefdruktechniek een beperkt groeipotentieel, aangezien de ordervolumes afnamen, klanten een snellere doorlooptijd vroegen, de grafische mogelijkheden beperkt waren en de installatie een aanslag op zowel arbeid als materiaal was.

Efficiënt

Om deze nadelen te tackelen, investeerde het bedrijf in een Avalanche HD6-systeem van Kornit. “Zeefdruk was niet langer zuinig en Kornit bood de robuuste oplossing en ondersteuning die we nodig hadden”, zegt James Miller, General Manager bij Tayprint. “Het afgewerkte kledingstuk voelt geweldig aan. Met deze snelle, efficiënte digitale technologie verwachten we dit deel van ons bedrijf uit te breiden en hebben we een model ontwikkeld dat kan worden geïntegreerd met online startende bedrijven.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Duurzamer produceren?

Wilt u duurzamer produceren, maar weet u niet hoe te beginnen?
Volg onze online kennissessie 'Duurzaam omschakelen met verwisselbare media''.
Een initiatief van PIXIA B.V. i.s.m. Sign+ Magazine, Probo.nl en Van As.

Woensdag 26 mei | Deelname is gratis