Signnieuws

Canon introduceert de nieuwe Arizona 135 GT-vlakbedprinter. Deze jongste telg van de Arizona-familie is een echt instapmodel voor het lagere volumesegment.

Op de vlakke tafel zijn substraten met afmetingen van 125 x 250 cm en een dikte tot 50,8 mm te verwerken.

Een vlakbedprinter voor signmakers, printbedrijven en offset- en zeefdrukkers die met een slimme investering nieuwe zakelijke kansen willen benutten. Zo positioneert Canon de Arizona 135 GT. Of je nu wilt starten met het aanbieden van grootformaat prints op harde materialen of zoekt naar verdere diversificatie richting nieuwe toepassingen, de Arizona 135 GT biedt de voordelen van de bekroonde Arizona-serie, maar op een aantrekkelijk investeringsniveau, aldus Canon. De lijstprijs voor de ‘true flatbed’ is namelijk 69.000 euro, inclusief rol-naar-roloptie is de investering 85.000 euro.

In Duitsland gemaakt

De Arizona 135 GT wordt in Poing, Duitsland, geproduceerd en heeft dezelfde industriële kwaliteit en achtergrond als alle andere Arizona-modellen. Dit betekent een grote veelzijdigheid en prints met een hoge beeldkwaliteit. Dit is te danken aan de VariaDot-technologie, waarmee druppels tussen de 6 tot 30 picoliter kunnen worden afgevuurd, zodat fotorealistische afbeeldingen mogelijk zijn. Op de vlakke tafel zijn substraten met afmetingen van 125 x 250 cm en een dikte tot 50,8 mm te verwerken. De printsnelheid bedraagt in de Express-modus 34,2 vierkante meter per uur. Daarmee is de Arizona 135 GT een slimme investering die al rendabel is te maken vanaf slechts 2.000 vierkante meter per jaar, stelt Canon.

Stijve en flexibele media

Indien wordt gekozen voor de hybride variant met ‘Roll Media Option’, kunnen ook toepassingen op flexibele media tot een breedte van 220 cm worden geproduceerd. Dat is inclusief dunne en warmtegevoelige media, dankzij de UVLed-droging, en hiermee heeft men ook de mogelijkheid ’s nachts zonder toezicht rol-naar-rol printtaken uit te voeren.

Met de optionele Arizona Static Suppression Upgrade Kit kan de Arizona 135 GT ook printen op harde kunststofmaterialen zoals acryl, polycarbonaat en styreen, terwijl het Arizona Classic hogedrukvacuümsysteem zorgt voor het vasthouden van de media tijdens het printen, zelfs bij kromgetrokken harde media.

Michele Tuscano, Head of Global Partner Channel & Vice President EMEA – Large Format Graphics bij Canon Production Printing: “Als nieuwste telg van de vijfde generatie Arizona-printers biedt de Arizona 135 GT gebruikers dezelfde kerntechnologie en voordelen als de andere familieleden in het middensegment en dat alles met een aantrekkelijk investeringsniveau.”

Xpert prepress-software

De Arizona 135 GT wordt geleverd met Arizona Xpert prepress-software dat is uitgerust met kant-enklare ‘recepten’ om eenvoudig zelf toepassingen te maken en stelt gebruikers in staat deze recepturen met klanten uit te wisselen, zodat ontwerpers het eindproduct in 3D kunnen bestuderen met Arizona Xpert Extensions en ontwerpfouten tot een minimum worden beperkt. Arizona Xpert biedt ook mogelijkheden om toepassingen met hogere marge te printen zoals het printen van oppervlakken met textuur en toepassingen met meerdere inktlagen (dubbelzijdige raamstickers).

De productiviteit van de Arizona 135 GT wordt verder verhoogd door gebruiksvriendelijke functionaliteiten in Xpert, waaronder nesting, batches samenstellen van complexe taken, step-and-repeat, spiegelen en aanpassen van printmodi.

Onderhoud

Omdat de uptime van cruciaal belang is, beschikt de Arizona 135 GT over een aantal servicefuncties die de beschikbaarheid maximaliseren: het automatische onderhoudssysteem zorgt voor handsfree onderhoud aan de printkoppen en herstelt de nozzles binnen enkele seconden. En met On Remote Service kan de gebruiker toestemming geven voor hulp op afstand door ervaren onderhoudstechnici.

Meer over de Canon Arizona 135 GT is te lezen in Sign+ Magazine nummer 5-2021, die half juli uitkomt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.