Signnieuws

Canon en Tripa zijn een samenwerking aangegaan. Het resultaat is de opname van de UVgel-printtechnologie van Canon in het aanbod van Tripa. Eerder was dit al het geval bij zusterbedrijf PantoonBenes voor België en Luxemburg.

Distributeur Tripa beschikt nu ook over printers met de UVgel-technologie van Canon.

De UVgel-printtechnologie wordt gebruikt in de 1,6 meter brede rol-naar-rolprinters van Canon onder de naam Colorado. Tripa reageert verheugd over de samenwerking met Canon en de mogelijkheden die Colorado 1630 en 1650 UVgel-printers bieden. “Als gerenommeerd leverancier kijken wij altijd met een kritische blik naar nieuwe producten en machines”, aldus Coenraad Weustink, commercieel manager bij Tripa. “Wij volgen alle nieuwe ontwikkelingen in de markt en alleen als ze iets toevoegen voor onze klanten overwegen wij om hier iets mee te gaan doen.”

Uitvoerig getest

De beslissing om nauw samen te gaan samenwerken met Canon is dan ook niet zomaar genomen. “Allereerst is er in ons eigen lab uitgebreid onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de inkten in combinatie met verschillende materialen en toepassingen. Ook zijn de machines hier uitvoerig getest. Hierbij hebben wij kunnen vaststellen dat de Canon Colorado-printers uitblinken in printkwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid.”

De Colorado 1650 is uitgerust met FLXfinish en kan met dezelfde inkt zowel mat als glans printen.

Voordelen UVgel-inkten

Volgens Canon combineren de UVgel-inkten de voordelen van andere inktsoorten: een groot kleurbereik, direct droog en geurloos. Doordat er vrijwel geen warmte nodig is om de inkt te drogen, kunnen ook gevoelige materialen – zoals papier en kunststoffen – perfect worden geprint. Dit zorgt er, samen met de hoge printsnelheid, voor dat er naast alle bekende signage-toepassingen ook tal van extra mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld op het gebied van interieurdecoratie. Vooral de optie op de Colorado 1650 met FLXfinish om met dezelfde inkt zowel mat als glanzend te kunnen printen, is uniek en biedt de mogelijkheid met een machine verschillende applicatietoepassingen te bedienen.

Waardevolle aanvulling

De UVgel-inkt zorgt ervoor dat het inktverbruik en de onderhoudskosten tot 40 procent lager zijn dan bij andere printers in dit segment, claimt Tripa. De hoge printsnelheden maken het bovendien mogelijk in korte tijd grote volumes te produceren.

“Snelheid, printkwaliteit, mat en glans printen, lage onderhoudskosten en de enorme veelzijdigheid, dankzij de UVgel-technologie, zijn hele mooie features die de Canon Colorado 1630 en 1650 een waardevolle aanvulling maken voor onze klanten”, aldus de distributeur in Vianen die ook een Colorado-printer zal meenemen naar Sign & Print Expo in Gorinchem.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.