Signnieuws

Een volledig circulaire akoestische oplossing. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen EFKA en EverUse. De producent van circulaire isolatie uit papierafval en de producent van aluminium frames slaan de handen ineen.

Martijn Vinke (links), directeur van EverUse in Sneek, en Ids Boersma, directeur van EFKA in Drachten, slaan de handen ineen en komen met een volledig circulaire akoestische oplossing op de markt.

Volgens eigen zeggen bieden EFKA en EverUse als eerste in Europa een volledig circulaire akoestische oplossing aan zonder afval. Het concept bestaat uit aluminium frames met hoogwaardig akoestisch materiaal. Alle producten mogen aan het einde van de levensduur terug naar de leverancier.

Uniek aanbod

De Friese bedrijven hebben elkaar gevonden in hun passie om kwalitatief hoogwaardige producten te maken, die een zo klein mogelijke impact op het milieu hebben. De kracht van EFKA, alle frames op maat en in elke gewenste kleur geleverd, in combinatie met de kracht van EverUse, 100 procent circulair akoestisch materiaal met een hoge geluidsabsorptie, zorgen voor een uniek aanbod in de markt, aldus beide bedrijven.

Naast een verbetering van de akoestiek kunnen de schermen ook gezien worden als een aanvulling op het interieur, aldus de beide initiatiefnemers. De scheidingswanden zijn aan beide zijden te personaliseren met een effen print of een print naar keuze.

Tweede leven 

De aluminium frames kunnen terug naar EFKA in Drachten om een tweede leven te krijgen. In eerste instantie wordt gekeken of de frames een-op-een ingezet kunnen worden voor een ander project. Is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld vanwege de afmeting, kleur of beschadigingen, dan worden de frames gerecycled en opnieuw verwerkt tot bruikbaar aluminium. Zo blijven de grondstoffen behouden en wordt verspilling tegengegaan. Ook zijn de doeken eenvoudig verwisselbaar, waardoor het frame opnieuw kan worden gebruikt door de klant.

Ids Boersma, directeur EFKA (links) en Martijn Vinke, directeur EverUse, tekenen de overeenkomst.

Cellulose vezel

EverUse circulaire isolatie wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor je huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product geschikt voor gebruik in duurzame en gezonde gebouwen, aldus de fabrikant. Op het gebied van geluidsabsorptie scoort de EverUse isolatieplaat zelfs beter dan andere isolatieproducten, claimt de producent zelf. De fabriek in Sneek is ontworpen om elke isolatieplaat volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.