Signnieuws

Dure fouten door het gebruik van onaangepaste pdf-viewers behoren binnenkort tot het verleden. Het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC) heeft een eenvoudige en gratis tool ontwikkeld: de 'VIGC PDF-viewer Check'.

Hiermee krijgen klanten een duidelijke boodschap te zien wanneer ze niet de juiste pdf-viewer of niet de juiste instellingen hanteren. De tool is door het VIGC ontwikkeld naar aanleiding van de respons op het VIGC onderzoek naar de kwaliteit van pdf-viewers. Een andere reden is dat klanten of gebruikers niet altijd begrijpen waarom een pdf-viewer of de juiste instellingen zo belangrijk zijn.

Het concept van de 'VIGC PDF-viewer Check' is vrij eenvoudig: het gaat om een pdf van één pagina, die door de drukkerij of het prepress-bedrijf als eerste pagina wordt ingevoegd bij drukproeven in pdf-formaat. Indien de klant de juiste pdf-viewer gebruikt – met de juiste instellingen – dan verschijnt er een positieve boodschap met de vraag om de proef grondig na te kijken, samen met enkele tips waarop men zeker moet letten. Als er een onaangepaste pdf-viewer wordt gebruikt, of bepaalde instellingen zijn verkeerd, dan zal de boodschap ‘verkeerde viewer of verkeerde settings' verschijnen.

De tool geeft dan ook weer welke pdf-viewers correct werken en waar men de gratis Adobe Reader – de enige betrouwbare gratis PDF-viewer volgens de VIGC test – kan downloaden. En de tool adviseert ook welke settings eventueel moeten worden gewijzigd.

Gepersonaliseerd
De PDF-viewer Check is gratis beschikbaar op de VIGC-website. Naast de algemene versie, kunnen bedrijven ook een gepersonaliseerde versie laten maken met bijvoorbeeld de contactgegevens of het firmalogo. De tool is ook in meerdere talen beschikbaar.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.