Signnieuws

Standen- en interieurbouwbedrijf Creaplan uit Nazareth, België en het Nederlandse For Live uit Amersfoort, specialist in live communicatieprojecten, bundelen de krachten.

Het Creaplan management & For Live CEO Ruud van den Berg bij elkaar.

De transactie past bij de internationale groeistrategie van beide bedrijven en luidt het begin in van een internationaal groepsverhaal, aldus een persverklaring. Die groep zal zich toeleggen op het volledige scala binnen de merkcommunicatie, van live events en standen enerzijds tot zakelijke interieurs en experience centers anderzijds, met elk een sterk online luik.

Match qua aanbod

Voor Creaplan CEO Michael Debaveye was de match tussen beide bedrijven snel duidelijk. “Waar wij standen, interieurs en displays aanbieden, kunnen onze klanten nu rekenen op de expertise van For Live voor al hun noden omtrent eventinterieurs, audiovisuele toepassingen en online broadcasting. Beide bedrijven zijn zeer complementair. Ook geografisch versterken we elkaar: Creaplan verstevigt haar positie op de Nederlandse markt, For Live zet voet aan wal in België.”

Van Eurovisiesongfestival tot WK schaatsen

For Live levert facilitaire oplossingen – audio, verlichting, rigging en meer – voor live communicatieprojecten. Het bedrijf uit Amersfoort richt zich tot productiehuizen, eventbureaus en inhouse eventafdelingen, met een sterke focus op de corporate- en sporteventmarkt. For Live is zo’n tien jaar geleden opgericht en werd al betrokken bij meer dan duizend producties, van het Eurovisiesongfestival tot het WK schaatsen in Thialf, evenals bij talrijke interne events zoals aandeelhoudersvergaderingen en productpresentaties voor corporates als KPN, Amstel, Rabobank, KLM en meer.

Referentie For Live Audiovisuals: Backbase Connect.

Integratie technologie

Vincent Lievens, COO bij Creaplan, vertelt. “De samenwerking maakt ons aanbod nog meer klaar voor de toekomst. We hebben als bedrijf niet stilgezeten tijdens de coronacrisis: enerzijds is onze bedrijfstak interieuroplossingen en totaalinrichtingen enorm gegroeid, anderzijds hebben we ons productaanbod voor events onder de loep genomen om te kijken waar we technologie konden integreren met het oog op online en hybride toepassingen. Dankzij For Live’s expertise in online events kunnen we de vraag van de markt nog beter beantwoorden en is ons standen- en interieuraanbod helemaal klaar voor de toekomst.”

Referentie Creaplan: stand AGFA.

Interactieve online events

Voor Ruud van den Berg, oprichter For Live, past de samenwerking naadloos binnen de enorme groeispurt die zijn bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “Ondanks de Covid-19-crisis doet For Live het erg goed en is de orderportefeuille nog steeds goed gevuld. Enerzijds door de traditionele (sport)events die nog steeds plaatsvinden, anderzijds door de evolutie naar de online broadcastmarkt. For Live is aan het begin van de crisis gestart met de ontwikkeling van een aantal unieke producten voor interactieve online events waardoor we nu een prominente positie in de markt verworven hebben.”

“Dankzij de krachtenbundeling met Creaplan kan For Live haar standbouwactiviteiten verder professionaliseren. Daarnaast is het een goede introductie op de Belgische markt. Net als bij Creaplan draait het ook bij ons om experience en impact.”

Centraal beheerd

Lievens: “Net zoals de overname van afgelopen jaar van standenbouwer Bulik, voelt deze acquisitie aan als de logische volgende stap. For Live versterkt het groepsverhaal, waar merkbeleving centraal staat. Operationeel verandert er nagenoeg niets: onze klanten krijgen nog steeds dezelfde service en onze werkzaamheden in Nazareth blijven ongewijzigd.”

Oprichter Ruud van den Berg behoudt de operationele leiding van For Live; voor een optimale samenwerking worden beide bedrijven centraal beheerd door het Creaplan managementteam. Daarnaast zal Van den Berg toetreden als aandeelhouder en bestuurder in de overkoepelende groep.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.