Signnieuws

Veel belangstelling is er op Sign & Print Expo voor ‘The Wrap Zone’; een deel van de beursvloer waar alles draait om het wrappen met zelfklevende folie. Korte cursussen worden afgewisseld met demonstraties. Woensdag barst de strijd los om de titel ‘beste wrapper van Nederland’.

In ‘The Wrap Zone’ – een initiatief van Fespa Nederland – worden demonstraties gegeven over het vakmanschap van foliemontage. De vele mogelijkheden van wrapfolie op diverse objecten worden getoond en bezoekers krijgen uitleg van professionals.

Dat interieurwrappen heel wat anders is dan carwrappen, ervaren beursbezoekers tijdens een korte cursus, verzorgd door Appcademy.

Korte cursussen

Appcademy verzorgt korte cursussen, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit ‘wrappen van interieur en kozijnen’ en ‘carwrappen’. De belangstelling voor de uur durende cursussen overtreft de verwachtingen, vertelt Barbara de Haan van Appcademy. “We hebben ruimte voor acht deelnemers per keer en het loopt storm. Het leuke is dat mensen met verschillende merken folies kunnen werken en ook allerlei gereedschappen kunnen uitproberen. In een uur leer je natuurlijk niet wat je in twee dagen leert, maar je maakt toch echt even kennis met verschillende disciplines van het wrappen.” Juist het wrappen met interieurfolie is populair. “Sommige carwrappers denken ‘dat doe ik wel even’, maar dat valt vaak tegen. Werken met de veel stuggere interieurfolie is echt heel anders.”

Wrapcontest

Woensdag vindt in The Wrap Zone de eerste editie plaats van de World Wrap Masters (WWM) Netherlands. Twaalf carwrappers nemen het in verschillende ronden tegen elkaar op, eindigend in een spannende finale op woensdagmiddag. De uiteindelijke winnaar kan in mei deelnemen aan de World Wrap Masters Europe 2022 in Berlijn.

Woensdag strijden wrappers in The Wrap Zone om de titel ‘beste wrapper van Nederland’.

Dit wrapevent, op initiatief van Fespa Nederland, wordt mede mogelijk gemaakt door de Fespa Nederland partners: HP, Igepa en Zünd Benelux. Voor deze eerste editie van de Nederlandse wrapcompetitie treedt Dennis de Haan van Appcademy op als juryvoorzitter.

Lees ook:
Printing Wonderland maakt indruk

Gezellige openingsdag Sign & Print Expo

Bezoek
Sign & Print Expo in Gorinchem is nog te bezoeken tot en met donderdag 24 maart. De beurs is woensdag en donderdag geopend van 10.00 – 17.00 uur.
Wil je de beurs bezoeken? Registreer je dan via deze link voor toegang tot Sign & Print Expo 2022 (gebruik code 9510) en kom ook even langs op onze stand A126 voor een praatje of het nieuwste nummer van Sign+ Magazine.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.