Signnieuws

Hoewel de Hypsos Group, gespecialiseerd in 3D communicatie, het afgelopen jaar (2008) positief heeft kunnen afsluiten, ziet het bedrijf de omzet in Nederland dalen. Reorganisatie van de vestiging in Soesterberg is niet te voorkomen.

Bij een omzet van 40 miljoen werd een bedrijfsresultaat van 2 miljoen gerealiseerd. Hierin zijn niet de cijfers opgenomen van de buitenlandse vestigingen in Hongkong, Dubai, Moskou, Keulen en Londen.

Johan van de Water, Algemeen Directeur Hypsos Group, reageert op de cijfers: "Natuurlijk ben ik bijzonder blij met deze positieve uitkomst over 2008, maar in het licht van de huidige marktontwikkelingen geeft het me een dubbel gevoel. Ondanks het feit dat wereldwijd schitterende projecten worden binnengehaald, waaronder het verzorgen van de Maritime Experience in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en de inrichting van trendy hotels in het Midden-Oosten, ziet Hypsos in Nederland de omzet dalen. Dit komt enerzijds doordat steeds meer uitvoerend werk door de buitenlandse vestigingen wordt verzorgd ('think global act local'). Anderzijds ondervindt ook Hypsos de gevolgen van de verslechterde marktontwikkelingen."

Reorganisatie
Van de Water stelt vast dat in Europa stevig wordt bezuinigd. Projecten worden steeds vaker uitgesteld of afgeblazen. "Voor Hypsos in Soesterberg zullen de huidige ontwikkelingen in ieder geval betekenen dat op korte termijn een reorganisatie zal worden doorgevoerd om slagvaardig in te spelen op de moeilijkere omstandigheden in de branche. Dit is voor de medewerkers waar we afscheid van nemen uitermate vervelend, maar ik wil Hypsos gezond vooruit en door deze recessie heen helpen."

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.