Signnieuws

Als er één ding in elk geval niet mag ontbreken tijdens Fespa 2021 dan is dat lasertechnologie, vinden Epilog Laser en cameo Laser Franz Hagemann GmbH. Dus presenteren beide bedrijven van 12 tot en met 15 oktober in Amsterdam het nieuwe paradepaardje: de compacte Fusion Edge-serie.

De drie nieuwe modellen.

Net als de machines uit de Epilog Fusion Pro-serie, beschikken het Fusion Edge-desktopapparaat en de twee grotere modellen over het IRIS-camerasysteem. Deze technologie maakt een uiterst nauwkeurige positionering van de grafische- of snijcontour op het werkstuk mogelijk. De camera levert realtime beelden van het gehele werkgebied en maakt zo een nauwkeurige, interactieve plaatsing van het ontwerp via drag & drop mogelijk. “Samen met de intuïtieve Epilog Software Suite bieden we ingenieuze tools die besparen op de installatietijd en kwaliteit garanderen”, legt Steffen Jesper uit.

Graveersnelheid: 3,05 meter per seconde

De Epilog Fusion Edge-modelserie is verkrijgbaar in drie formaten: met werkgebieden van 610 x 305 x 178 mm, 610 x 610 x 254 mm en 914 x 610 x 254 mm. Met een graveersnelheid van 3,05 meter per seconde behoren ze momenteel tot de snelste compacte lasersystemen op de markt, aldus de fabrikant.

Alle Edge-lasers hebben touchscreen

De machines worden geleverd als CO2-lasers met een vermogen tot 80 watt. De Fusion Edge 12 is ook te bestellen als 30 watt fiberlaser. Wat alle Edge-lasers gemeen hebben, is het touchscreen. “Taken worden weergegeven als miniatuurweergaven en opgeslagen taken kunnen worden opgeroepen vanuit het geheugen van 1 GB en in serie worden verwerkt”, benadrukt cameo-directeur Torsten Herbst.

Naast de Fusion Edge 12 staan ook de nieuwste modellen uit het Epilog-assortiment centraal.

Fespa, Hal 1- stand E30

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.