Signnieuws

Esko meldt de geplande verkoop van haar Kongsberg-activiteiten aan OpenGate Capital. Dit betekent dat Esko, onder voorbehoud van overleg met de ondernemingsraden en lokale wetgeving, alle activiteiten voor digitale afwerking afstoot.

Esko, met het hoofdkantoor in Gent (België), is wereldwijd actief met een focus op de verpakkingssector. Een ontwikkelaar van geïntegreerde software- en hardwareoplossingen voor de sectoren verpakkingen, etiketten en grootformaat. De geplande Kongsberg-verkoop omvat de oorspronkelijke onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit in Kongsberg (Noorwegen) en de productiefaciliteit in Brno (Tsjechië).

Werk in uitvoering op een Kongsberg snijtafel uit de C-series.

Kongsberg werd in 1965 in Noorwegen opgericht en Esko (toen Barco) kocht Kongsberg in 1998. OpenGate Captial is een private-equityfirma met hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, en een Europees kantoor in Parijs en investeringen op vijf continenten.

Scherpere focus

Esko concentreert z’n inspanningen op het leveren van end-to-end workflow-oplossingen voor klanten in de hele toeleveringsketen van verpakkingen: van merken tot premedia tot verpakkingsprinters en converters, aldus Mattias Byström, President van of de Packaging and Color Management bedrijven Pantone, Esko, X- Rite en AVT. “Met een scherpere focus kunnen we de levering van geïntegreerde software- en hardwaretechnologieën versnellen. Ik ben ervan overtuigd dat OpenGate een sterke, strategische thuisbasis zal zijn voor Kongsberg, en dat de werknemers die met het bedrijf zullen overgaan, zullen gedijen in dit nieuwe thuis. ”

Wederverkopers blijven

Klanten met Kongsberg-systemen kunnen de normale gang van zaken verwachten, aangezien de meeste werknemers die hen momenteel bedienen, dit zullen blijven doen als onderdeel van de nieuwe zelfstandige onderneming, zo wordt verzekerd. De relaties met wederverkopers zullen ook worden overgedragen aan Kongsberg PCS. Dit betekent dat klanten die Kongsberg-tafels via wederverkopers hebben gekocht deze relatie kunnen aanhouden.

Stuart Fox

Het nieuwe bedrijf Kongsberg PCS zal worden geleid door Stuart Fox. Hij is een expert op het gebied van digitale afwerking die van Esko mee overgaat naar de nieuwe onderneming. “We zijn enthousiast over deze verandering en de nieuwe kansen die het Kongsberg biedt om de groei met nieuwe klanten te versnellen”, aldus  Fox.

OpenGate Capital ziet kansen om de activiteiten van Kongsberg verder te laten groeien dan alleen verpakkingstoepassingen, het productaanbod uit te breiden en het aanbod van gereedschappen en verbruiksartikelen te vergroten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.